Gözaltıların gerekçesi 5 ayrı ihalede usulsüzlük yapılması

CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde 'ihalelere fesat karıştırıldığı' iddialarıyla ilgili başlatılan operasyonda, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan ile iki bölüm müdürünün de bulunduğu 10 belediye görevlisiyle belediyeden ihale alan 8 şirket yetkilisi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 1.5 yıl önce bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, ihalelerin aynı kişilere verildiği yönünde ihbarlar yapıldı. O dönemde, belediyeye giden polis ihale dosyalarına el koydu. Maliye müşfettişlerince yapılan kapsamlı incelemede temizlik ve güvenlik ihaleleri dahil 5 ihalede yolsuzluk yapıldığı yönünde rapor hazırlandı. Müfettişlerin raporu doğrultusunda harekete geçen Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda 5 ihalede adı geçen belediye görevlileri ve ihaleleri alan şirket yetkilileri dün erken saatlerde evlerinde gözaltına alındı.

KUAFÖRE 150 BİN LİRA

Raporda, 90 çöp konteynerinin 300 bin, kuaför hizmetlerinin 150 bin, alüminyum kovaların 100 bin liraya ihale edildiği belirtildi.

Soruşturma konusu 5 ihale dosyasının toplam boyutunun 3 milyon lira civarında olduğu ifade edildi.

Başbakan da CHP lideri de hırpaladı

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 'Operasyonlar 5-6 ay önce başlayan ve CHP'lilere karşı ciddi itibarsızlaştırma operasyonlarıdır' dedi.

Öztürk, ''Arkadaşlarımız gözaltına alınmış, hiçbir çekincemiz yok. Alınan dosyalardan konunun ne olduğunu iyi kötü biliyorum. Olay polisçe açıklandığı andan itibaren basına geniş bir açıklama yapacağım. Büyük ihtimalle açıklama yapacağım sırada o arkadaşlar da yanımda olacaklar'' dedi.

Belediyede herhangi bir arama yapılmadığını gözaltıların sabah erken saatlerde evlerden yapıldığını belirten Öztürk, 'Arkadaşlarımız 6 ay önce alınmış bu dosyayla ilgili buyurun gelin deselerdi giderlerdi. Maalesef Türkiye'de böyle uygulanıyor' siteminde bulundu.

Öztürk, ''Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, Alman vakıfları üzerinden bir polemik yaşıyor.

Operasyon bununla ilgili olabilir mi?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

'Bu çok yeni bir konu. Ama bu operasyonlar son bir yıldır devam eden operasyonlar olarak gözüküyor. Biz 3 yıldır dinlenen, teknik takip altında olan bir belediyeyiz. Hiç bir çekincemiz yok. AB fonları dışında bir yabancı fon kullanmadık.'
akşam