FENERBAHÇE"de teknik direktör Christoph Daum"un Almanya kampındaki ilk basın toplantısında gündeme getirdiği kaptanlık meselesi futbolcular arasında en çok konuşulan konu oldu. Alman çalıştırıcının, “Alex dünya çapında bir oyuncu ama kaptanlık büyük yük. Emre ve Carlos"un buna ortak olmasını ve herkesin sorumluluk almasını istiyorum. Sezon başlamadan yeni kaptanımızı açıklayacağız. Bu Alex de olabilir, bir başkası da” sözleri üzerine futbolcular ağız birliği ederek, “Bizim kaptanımız Alex"tir” dediler.

Dengeler bozulur

Takım içinde özellikle genç ve yeni oyuncular konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, sarı lacivertli ekibin ağır topları liderlik vasfının Alex"te olduğunu ve kaptanlık bandını da onun koluna takması gerektiğini savundu.

Sambacının hem saha içi hem de saha dışındaki tavırlarıyla herkesin beğenisini kazandığını belirten futbolcular, “Hocamızın da bu doğrultuda karar vermesini bekliyoruz. Aksi taktirde başka birinin kaptan olması takım içi dengeleri bozabilir” ifadesini kullandılar.

Alex"in, lunapark gezisindeki cesaretli kişiliğini de dile getiren takım arkadaşları, “O her zaman sorumluluk alabilen, yüreğini ortaya koyabilen bir insan. Bugüne kadar takımda kimseyle kavgası olmadı. Her zaman vücut dilini kullanabiliyor. Liderlik kendisine yakışıyor. Eğer bizim fikrimiz sorulursa, kaptanın Alex olmasını isteyeceğiz” diye konuştular. Daum"a yakın kişilerden gelen bilgilere göre deneyimli teknik adam, bu açıklamalarıyla tatilden geç dönerek kampa katılan Alex"e bir anlamda gözdağı verdi. Alman hocanın kesinlikle kaptanlıkla ilgili sorun çıkarmayacağı da belirtildi.