Libya Başbakanı El Bağdadi ali El Mahmudi, Ulusal Geçiş Konseyi ile ülkede devam eden iç savaşın sonra ermesine yönelik görüşmeler başlamadan önce NATO hava saldırılarının durması gerektiğini bildirdi.

El Mahmudi yaptığı açıklamada, Libya'da iç savaşın sona ermesine yönelik olarak yapılacak görüşmelerde Muammer Kaddafi'nin liderliğinin görüşme dışı olduğunu belirtti. El Mahmudi, ''Hava saldırıları acilen durmadan bir diyaloğa başlayamayız. Libya'da hiçbir sorunu çözemeyiz'' dedi.

Öte yandan NATO Kaddafi yönetimini hava saldırılarında hedef durumunda olan askeri tesisleri sivil bölgelerde gizlemekle suçladı. NATO Askeri Sözcüsü Kanadalı Albay Roland Lavoie düzenlediği basın toplantısında ''Kaddafi güçleri bir zamanlar sivil amaçlar dahilinde kullanılan tesisleri, askeri tesisler haline getirme girişimleri artıyor. İşgal edilen bu tesisler askeri üs haline geliyor saldırılar buradan yönetiliyor'' dedi.

Kaddafi güçlerinin uluslararası gazetecileri bombalanan bölgelere götürdüğü ve NATO'nun sivil hedefleri vurduğunu iddia ettiğini ifade eden Lavoie, hava saldırılarının petrol bölgeleri olan Brega ve Misrata bölgelerinde yoğunlaştığını bildirdi.

Lavoie, ''Güçlerimiz Brega ve Misrata'da bir zamanlar sivil amaçlı kullanılan bugün askeri üs haline çevrilmiş olan hedefler üzerinde yoğunlaştı'' dedi.