Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ile Ege Üniversitesi arasında leyleklerin korunması için protokol imzalandı. 
     Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, EKODOSD binasındaki protokol töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda Avrupa'da leyleklerin sayısının hızla artmasına karşın Türkiye'de azaldığını söyledi. 
     Sıkı, leyleklerin korunması, izlenmesi ve kamuoyunun konu hakkında bilgilendirilmesi için EKODOSD ile protokol imzaladıklarını söyledi. 
     EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise dernek olarak yöre halkına ve ilköğretim okulu öğrencilerine leylekleri tanıttıklarını, ekosistem ve çevre bilinci oluşturmak için eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi. 
     Bu çalışmalar ve kurtarma ağı sayesinde yaralı ve bakıma muhtaç leyleklerin tedavilerinin yapılarak, doğaya bırakıldığını anlatan Sürücü, her yıl bölgedeki leyleklerin yuva, yetişkinlerin birey ve yavru sayımlarının yapıldığını, bu yıl da ilk kez leyleklerin halkalanacağını ifade etti. 
     Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile mayıs ayında Avşar, Yeşilköy, Karacahayıt ve Gölbent köylerinde halkalama çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Sürücü, ''Leyleklerin yer değişimleri, ekosistem zincirindeki değişimler ve çevresel faktörlerin leyleklerin üzerindeki olumsuz etkileri takip edilecek. Konusunda uzman bilim adamlarıyla iş birliği yapılmasının, leyleklerin ve yaşam alanlarının korunması açısından olumlu olacağına inanıyoruz'' dedi.