"Ali Rıza Bey, son darbeyi Leyla'dan yedi. Oğuz ile gizlice Antalya'ya giden ve döndüğünde babasına yakalanan Leyla'nın 'Biz iki suçlu yeniden deneyeceğiz' sözlerine daha fazla dayanamadı.

Koca çınar, bu yükü daha fazla kaldıramadı ve 3-5 metre sonra yığılıp kaldı. Neyse ki hemen hastaneye yetiştirildi ve beyin kanamasının ilk safhasında alınan önlemlerle felç kalmaktan kurtuldu Ali Rıza Bey.

Yaprak Dökümü'nün dün akşamki bölümünde, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmayı hep başaran Ali Rıza Bey'in yıkılışına tanık oldu izleyici. Uyandığında kimseyi yanında istememişti Ali Rıza Bey.

Aile yeniden dağıldı. Ali Rıza Bey ise hepten dağıldı. Gözlerinden yaşlar aka aka hasta yatağında Fikret'le dertleşen Ali Rıza Bey'in dudaklarından dökülen cümleler, ekran başındakilerin de içini yaktı: "İçim yanıyor Fikret. Leyla yaktı beni. Deldi geçti. Yaktı..."

Ve Ali Rıza Bey, Necla'ya patladı: "Niçin yaşıyorum ben? Her birinizin bir tarafa savrulduğunu görmek için mi, zayılığınızı iradesizliğinizi görmek için mi, çirkinliğinize şahit olmak için mi? Yazıklar olsun size, yazıklar olsun emeklerime. Benim kızlarım bu kadar mı alçalacaktı?"

Hasta yatağında içindeki acıyı Necla'ya haykırdı Ali Rıza Bey, o haykırdıkça izleyicinin içi yandı. "Hala konuşuyorsun, hala bakabiliyorsun yüzüme!" diyordu Ali Rıza Bey. Dayanamadı ve Necla'nın yüzüne vurdu tüm hissettiklerini: "Sen başlattın bu rezilliği, ilk darbeyi sen vurdun!" dedi Ali Rıza Bey. En acısı da Necla için "Mecburen kabullendik diye aklandığını mı sandın?" sözleri olmuştu.

Ve Ali Rıza Bey, son cümleyle Necla'yı fena sarstı: "Siz hakettiğiniz yerdesiniz ama ben değilim!"

Bu kez koca çınar bu kez fena sarsıldı. Bakalım Ali Rıza Bey, yeniden toparlanıp herşeye rağmen köklerine sarılmaya devam edebilecek mi?"

H2