BOLU'da direksiyon başında 6 bira içtikten sonra aracını yol kenarına park ederek sızan 46 yaşındaki Ayhan Cefakar'ı polis güçlükle uyandırdı. Yarım kalan birasını da polisin önünde içmek isteyen Ayhan Cefakar, "Demek ki buraya kadar gelebilmeyi becermişim bravo bana" diyerek kendiyle övündü.

Seben'de yaşayan akrabalarına sahibi olduğu köpeği bakmaları için bırakarak Bolu'ya dönen Ayhan Cefakar, yolda içmek için 6 bira aldı. Cefakar, 14 BN 932 plakalı otomobilini kullanırken bir yandan da direksiyon başında içki içti. Rampa ve virajlı yaklaşık 60 kilometrelik yolu alkollü olarak geçmeyi başaran Cefakar, kent merkezine 2 kilometre kala Karacasu yolu üzerinde 6'ıncı birasını içtikten sonra aracını yol kenarına çekerek sızdı. Vatandaşların ihbarı üzerine aracın yanına gelen motosikletli trafik polisi, araç içinde sızan Cefakar'ı güçlükle uyandırdı.

Trafik polisinin, "Çekiciyle aldıralım mı arabanı" diye sorması üzerine Cefakar, "Ya olur mu öyle şey Allah Allah" diye cevap verdi. Polisin çevrede bulunan vatandaşlara, "Kaç saattir arabanın içinde uyuyor" şeklindeki sorusuna, "Yaklaşık 3 saattir" cevabı vermesini duyan Cefakar, şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Hadi ya. Demek ki buraya kadar gelebilmeyi becerebilmişim bravo bana. Vallahi gelmişim" dedi.

Cefakar kaç bira içtiğinin sorulmasını da "5-6 tane içtim. Kesmez beni o kadarı ya" diye yanıtladı. Cefakar, polisin gözü önünde ön koltukta bulunan yarım kalan birasını da içmek istedi. Polis, Cefakar'ın birasını yere döktürdü. Cefakar'ın bira şisesini koymak için bagajı açtığında ise onlarca bira şisesinin bulunması dikkat çekti. Polis, Cefakar'ı alkollü araç kullanmaması konusunda uyardıktan sonra bir yakınının aracıyla evine gönderdi. Cefakar, kendisini görüntüleyen gazetecilere el sallayarak evinin yolunu tuttu. Cefakar'ın alkol aldıktan sonra aracını park ederek içinde uyuması nedeniyle ceza da kesilemedi. - DHA