İnternet andıcından aranan emekli Orgeneral Hasan Iğsız, dün sabah 09.00’da Beşiktaş’taki adliyeye geldi. Yarım saat teslim olmak için adliye bahçesinde bekleyen Iğsız’a, “Öğleden sonra” gel dendi.

Emekli general 12.10’da yeniden adliyede hazır bulundu, ancak bir saat sonra hakim karşısına çıkabildi.

Yani emekli general tutuklanabilmek içn tam 4 saat bekledi!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında yakalama çıkardığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, önceki gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince aranarak sabah 09.00’da adliyede olması istendi. Iğsız bunun üzerine dün sabah avukatı ile birlikte Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri giren ve yarım saat adliye bahçesinde bekleyen emekli generalin öğleden sonra gelmesi istendi.

Aylık gelirim 5 bin TL

Adliyeden sabah saatlerinde ayrılan Iğsız, saat 12.10’da tekrar Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Bu kez de bir süre adliyenin terasında bekledi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına ise ancak saat 13.00 sıralarında çıkabildi.

Iğsız’ın ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, “Hasan Bey buyurun, ayağa kalkar mısınız?” diyerek Iğsız’ın kimlik tespitini yapmaya başladı. Iğsız, emekli subay olduğunu, aylık gelirinin 5 bin TL civarında olduğunu belirterek askeri lojmanda kirada oturduğunu ve 800 TL kira ödediğini söyledi. Iğsız hakkında iddianamede anlatılan suçlamaları okuyan Mahkeme Başkanı Özese, “Suçlamalara ne diyorsunuz?” dedi. Bunun üzerine Iğsız, “Bu aşamada bir şey söylemeyeceğim. Sözü avukatıma bırakıyorum” diye konuştu.

‘Andıç, silsile içinde hazırlanmış’

Avukat Orhan Önder ise suçlamalarla ilgili daha önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek yakalama kararını basından öğrendiklerini ve hemen geldiklerini belirtti. Iğsız’ın yurt dışında ve karargahlarda ülkemizi temsil ettiğini ve Genelkurmay 2. Başkanlığı yaptığını söyleyen avukat Önder, müvekkilini şu sözlerle savundu:

“Bahse konu siteler 10 yıldır çalışıyor, bunu Genelkurmay da kabul etti. Faturası en son müvekkilim ile andıcın altında imzası olan kişilere çıktı. Yüzbaşıdan 2. başkana kadar bir silsile içinde andıç hazırlanmıştır. En üst makama da sunulmuştur. Bu silsile de yer alan subayların hepsinin terör örgütüne üye olması hayatın olağan akışına uygun değildir.” dedi.

KARAR YÜZÜNE OKUNDU

Savunmanın ardından mahkeme heyeti yakalama kararını emekli orgeneral Hasan Iğsız’ın yüzüne okudu ve tutuklanmasına karar verildi. Tutuklama kararına karşı 7 gün içinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz hakkının bulunduğunun belirtildiği kararda, iddianamenin bir örneğinin Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilmesine de hükmedildi.