Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Levent Ersoy görevinden istifa etti. 2.5 yıldır Aydın Devlet Hastanesi"nde Başhekim olarak görev yapan Levent Ersoy istifası ile ilgili olarak "Çok yorulduğunu" gerekçe gösterdi.
Daha önce de Levent Ersoy"un görevi devraldığı Özer Uyguç da aynı gerekçe ile görevinden istifa etmişti. Son yıllarda sıkça başhekim değiştiren Aydın Devlet ve Atatürk Devlet Hastaneleri"nde başhekimlerin çoğunluğu, aşırı yoruldukları gerekçeleri ile görevlerinden istifa ettiler.
Şubat 2006"da Başhekim Özer Uyguç"un istifasının ardından yardımcılığını yapan Uz. Dr. Levent Ersoy"un Başhekim olarak atanmasının ardından geçen yaklaşık 2.5 yıllık sürede çok yorulduğunu ileri süren Ersoy, istifa dilekçesini yazarak yıllık izne ayrıldı. Uz. Dr: Levent Ersoy, izin dönüşü doktorluk görevini Devlet Hastanesinde sürdüreceğini belirterek, “Bu görevler katlanılması zor görevler. 2 buçuk yıl durmaksızın çalıştık ve artık yorulduğumu anladım. O yüzden Başhekimlik görevimden istifa ettim. Bugün hastaneden ayrılarak yıllık izne çıkıyorum. İzin dönüşü ise hekimlik mesleğime devam edeceğim” dedi.
Levent Ersoy"un istifası ile boşalan koltuğa Aydın Devlet Hastanesi Göz Doktoru Tarık Mit"in geçici olarak atandığı belirtildi.
Ersoy"un istifa dilekçesinin kendisine ulaştığını belirten Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çobanoğlu, kendisinin de istifa edeceği yolundaki söylentilere, “Ben görevimin başındayım ve mesaime devam ediyorum” diye cevap verdi.