O, en hızlılardan biri. Rüzgârla yarışıyor. Öyle ki, 2016'da IFCA Dünya Şampiyonluğu, PWA Vice Worldchampion ve Türkiye Şampiyonluğu'nu kazandı. 2017'de de Türkiye Şampiyonu oldu. Son 5 yıldır dünya kupası podyumlarında sürekli yer buluyor, hep ilk 3'te. Lena Erdil rüzgâr sörfü dünyasında tanınan bir isim. Hatta "Türkiye'de tanındığımdan daha fazla dünyada tanınıyorum" diyor. Son 3.5 haftadır, Uzakdoğu'da girdiği 2 yarıştan iki ikincilikle geldi. Şimdi Bodrum'a dönüp antrenmanlarına devam edecek ve kupanın üçüncü ayağı için Portekiz'de birincilik için mücadele edecek. Her zaman bu branşta yarışan sporcuları desteklediğini söyleyen Erdil, rüzgâr sörfündeki kadın erkek eşitsizliğini de gündeme getiriyor. Kadın sporcular olarak rüzgür sörfünde büyük başarı yakaladıklarını anlatan Erdil, "Türkiye'de bizim sayemizde çıta çok yüksek" diyor. Başarılı sporcuyla Portekiz'deki PWA'nın üçüncü ayağı öncesinde buluştuk. HT Pazar'dan Mete Aker'in haberi...

İki ikincilik elde ettiniz, nasıl bir deneyimdi?

Yarışlar güzel geçti, kendimi iyi hissettim. Hızım rakiplerime göre çok iyiydi. Birkaç hata yaptım ona rağmen ikinci oldum. Yarışlar heyecanlı geçiyor. Eğlenerek yarışmaya çalışıyorum.

Neydi o hatalar?

Bir yarışta fodepar yani erken çıkış yaptım, diskalifiye oldum. Bir diğerindeyse hava şartları zorlayıcıydı. Sert bir rüzgâr ve dalga vardı. Açık ara birinci giderken düştüm. Normalde hiç düşmem, kendime yakıştıramadığım bir durum oldu. Bir sonraki yarış Portekiz, hedef birinci olmak.

Yoğun antrenman gününde neler yapıyorsunuz?

Haftalık program çıkınca ilk işim rüzgâr tahminine bakmak. Sabah salona gidip kardiyo ve güç çalışmaları yapıyorum. Öğleden sonra da sörf okuluna giderek sudaki antrenmanlarımı yapıyorum. Yorgunluktan yürüyemeyecek hale gelene kadar çalışıyorum. Akşam yemeği ve sonra streching... 

Hazırlık süreciniz nasıl, özel bir metodunuz var mı?

Farklı yerlerde antrenman yapmaya çalışıyorum, yurtdışında çok bulunuyorum. Güney Afrika'da, Kanarya Adaları'nda ve İtalya'da antrenman yapıyorum. Bahardan itibaren Türkiye'deyim. Bodrum, Ortakent'te sörf okulunda hız testleri yapıyorum.

Rüzgâr sörfünün en zor ve en keyifli yanları nedir?

En keyiflisi sert rüzgârlarda ve büyük dalgalarda sörf yapmak. En zoru da plajda oturup "Rüzgâr çıkacak mı?" dediğimiz zamanlar.