Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd'un ortak basın toplantısına 'leb demeden leblebiyi anlamak' deyimi damgasını vurdu. Rudd şaşırıken Davutoğlu gülme nöbetleri geçirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd'un ortak basın açıklamasında Mısır'daki halk ayaklanmasına karşın Türkiye'nin rolü konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bütün bu gelişmelerin bölgemize olumlu sonuçlar vermesini ümit ediyoruz" derken, Dışişleri Bakanı Kevin Rudd Mısır halkına Türkiye'yi örnek gösterdi. "Mısır ve Ortadoğu'da görünen şeyin Türkiye burada canlı örneği. Türkiye'de modern bir demokrasi var. Gülçü bir ekonomi var. Ekonomik fırsatlar yaygın, her şey için mevcut" dedi.

Mısır'a ilişkin açıklamasının ardından basın mensuplarından soru almak isteyen Avusturyalı bakana, bir gazeteci, "Tam da bende Mısır'ı soracaktım...Siz ise leb demeden leblebiyi anladınız. Soruyu sormamıza fırsat vermeden cevapladınız." dedi.

Gazetecinin bu sözleri üzerine salonda gülüşmeler yaşandı. Avusturyalı bakan bunun üzerine; 'Bu Türk atasözü çok ilginç olmalı. Ancak ben leb-leblebi meselesini tam anlayamadım. İzah eder misiniz?' dedi. Bakan Davutoğlu ise, 'Leb demeden leblebiyi anlamak' şeklindeki atasözünün ne anlama geldiğini konuk bakana izah etti. Atasözünün tam olarak ne anlama geldiğini öğrenen Rudd, "Çok ilginç ve güzel bir atasözü. Çok beğendim." dedi. Bu sözler üzerine iki bakan arasında gülüşmeler yaşandı.