İddialaar göre, laptop çalan bir hırsız, sattığı bilgiyarın parasıyla at yarışından 170 bin TL kazanmış, daha sonra bu paranın bir kısmıyla aldığı lap top"u sahibine iade edince serbest kalmıştı.

İnternet siteleri “Hırsız nasıl serbest kalır”ve “İkramiye hırsızın mı olmayı, bilgisayar sahibinin mi?” tartışmasını başlatırken olayın farklı olduğu ortaya çıktı. İşte lap top hırsızlığının gerçek öyküsü: Mevlüt Atal, 22 Mayıs gecesi Bursa Otogarı"nda yolculardan Ayşenur Çiftçi"nin dizüstü bilgisayarını çalıp otobüsten indi. Bilgisayar bayiine giderek “Bilgisayarımı 500 liraya satacağım. Eğer işinize yaramazsa param olunca gelip borcumu verip bilgisayarı alırım” dedi. İşyeri sahibi Cüneyt Kızılarslan, kasasında 420 lira olduğunu söyledi, bilgisayarı geçici olarak alıp bu parayı Atal"a verdi. Kızılarslan, bilgisayarda asıl sahibi Çiftçi"nin kişisel bilgilerini görünce, çalıntı olduğundan şüphelendi. Çiftçi"yi arayan Kızılarslan, bilgisayarın kendisine ait olup olmadığını sordu. Çalıntı olduğu anlaşılınca polise başvurdu. Çiftçi Bursa"da buluştuğu Kızılarslan"a, kendi malına para ödeyemeyeceğini söyleyip dizüstü bilgisayarını alıp gitti.



Aradan 2 ay geçtikten sonra Atal, bir başka hırsızlıktan yakalanınca, parmak izinden Ayşenur Çiftçi"nin bilgisayarını çalan kişi olduğu saptandı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cüneyt Kızılarslan, olayla ilgili şehir efsanesini duyunca, “Bunu nereden çıkarıyorlar hayret ediyorum. Yok at yarışından 170 bin lira kazanmış da gelip parayı ödemiş de... Değil para almak, adam serbest bırakıldıktan sonra ortada görünmedi bile” dedi.


Vatan