Anadolu'nun en eski 7 kilisesinden birine sahip olan ve Denizli yakınlarında bulunan Laodikya Antik Kenti'nde; yılın 12 ayı kazı ve restorasyon çalışmaları sürerken, sergilenebilecek nitelikteki 3 binin üzerindeki esere her geçen gün yenileri ekleniyor. Antik Kentteki kazıları ise Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığındaki ekip yapıyor.

Şimşek'in kazılarla ilgili son açıklamasına göre; kentte dünyadaki kutsal alan sütunlarının en yükseklerine ulaşıldı. 7'inci yüzyılda yıkıldığı ve yıkıldığı gibi bulunduğu belirtilen sütunların boyu üst yapı malzemeleriyle 11 metreyi bulurken, haziran ayı itibariyle 20'ye yakın sütun antik kentte dikilecek. Böylece medeniyetlerin ülkemize bıraktığı eserler, turizmin hizmetine girecek.

Bu arada Kutsal Laodikya Kilisesi'ndeki çalışmalarda da sona gelinmek üzere. Kilisenin açılışı, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 2012 yılı sonunda gerçekleştirilecek.
Söz konusu kazı çalışmalarının daha da artması için aktarılan kaynak her geçen yıl artırıldı. Bu bağlamda kazılara 10 yıl önce 1,9 milyon lira ödenek ayrılırken, 2011'de 48,1 milyon lirayı buldu.