Firmanın LRX olarak isimlendirdiği otomobil 2011 yılında satışa çıkarılacak. Gaydon tesislerinde üretilen otomobil firmanın şimdiye kadar geliştirdiği en hafif ve aynı zamanda en ufak araç olacak.

Cesur tasarım anlayışı ve teknolojik gelişimleri konfor ve performans ile birleştiren, SUV araç efsanesi Land Rover; premium ve kompakt segmente yeni bir soluk getirmesi beklenen 3 kapılı LRX Concept'i Ocak ayında düzenlenecek Detroit Motor Show'da sergilenecek.

Land Rover'ın teknoloji ve gelişim konularındaki öncülüğünün son göstergesi Ocak ayındaki Detroit Motor Show'da sergilenecek olan Land Rover LRX Concept olacak.

Land Rover Genel Müdürü Phil Popham yeni araç için şu açıklamayı yaptı: “Küçük Range Rover modelinin üretilecek olması; çalışanlarımız, müşterilerimiz ve satış teşkilatımız için çok güzel bir haber.

Bu bizim yatırımlarımıza devam ettiğimizin, müşterilerimiz için yeni araçlar geliştirdiğimizin ve değişen koşullara adapte olabildiğimizin önemli bir göstergesidir. Eklemem gerekir ki; LRX konseptinin seri üretime dönüşmesi konusunda verdiğimiz kararda, müşterilerimizin geri bildirimlerinin büyük etkisi olmuştur”. dedi. 2011 yılında otomobil 100'den fazla ülkede satışta olacak./haber7