2011 cirosunun, 2010 yılı seviyelerini aşması bekleniyor.

Automobili Lamborghini, güçlü bir ürün gamı ve yeni Lamborghini Aventador LP 700-4 modeli ile topladığı olağanüstü siparişlerle 2011 yılına pozitif bir şekilde başladı. Uzun süredir beklenen ve Cenevre Otomobil Fuarı"nda dünya otomotiv sektörüne ve lüks pazarlara tanıtılan Lamborghini"nin amiral gemisi Aventador LP 700-4, bir yıllık üretim adedinin üzerinde bir satış rakamına ulaştı. Siparişler ancak bir sene sonra teslim edilebiliyor.

Aventador LP 700-4, altıncı nesil Lamborghini V12 modeli. Çarpıcı araç, yüksek gücü, muhteşem hafif yapım tekniğini ve olağanüstü keskin ve hassas yol tutuş özelliğini bir araya getirerek lüks süper spor otomobil pazarında zirveyi yeniden tanımlıyor. Tamamıyla karbon fiberden üretilen yenilikçi monokok gövdesinin sadece 1575 kg"lik düşük boş ağırlığı, önceki modele göre 90 kg"lık bir ağırlık tasarrufu anlamına geliyor. Bu düşük ağırlık ile kombine edilen Aventador"un 6.5 litrelik V12 motoru; 8250 d/d"de 700 HP güce, 5500 d/d"de 690 Nm"lik maksimum torka ulaşıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 sn"de tamamlayan aracın maksimum hızı 350 km/s ve bu değerlerAventador"un olağanüstü performansını tam olarak tarif etmekte yetersiz kalıyor. Sadece 20 kg ağırlığındaki 7 ileri otomatikleştirilmiş manuel ISR şanzıman, 50 milisaniyelik vites değiştirme süresiyle yüksek düzeyde heyecan duygusunu garanti ediyor.

Formula 1 araçlarından esinlenilen yeni alüminyun çift salıncaklı süspansiyon ile Haldex dört tekerlekten çekiş sistemi en yüksek hızlarda dahi dinamik bir yol tutuş ve denge temin ediyor.

2010 yılında Lamborghini, müşterilere, dünya çapında toplam 1302 adet araç teslim etti. 2009 teslimat rakamıyla (1515 adet) oluşan fark, Lamborghini Murciélago"nun Mayıs 2010"da üretimine son verilmesinden kaynaklanıyordu. Yılın kalan yedi ayında satışlar sadece tek bir modele, Lamborghini Gallardo"ya dayandı. On yıllık bir üretim sürecinde müşterilere toplam 4099 Murciélago modeli teslim edildi ki bu da, üretimine son verilen on iki silindirli modeli, otomotiv tarihinin en çok rağbet gören süper spor otomobillerinden biri ve Lamborghini"nin on iki silindir tarihinin kesinlikle en çok satan modeli yapıyor.

Yeni Aventador LP 700-4 ile Lamborghini, tutkularını ve iddiasını, gelecekte sürdürülebilir ve kârlı bir büyüme istikametine doğru destekleyen önemli bir yeni model sunmuş oldu.