Dün gece hastanede tedavi olan hastalar, gündüz yeniden rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Vatandaşların, 112 Hızır Acil servisini arayarak, Ankara Sıhhiye Toros Sokak üzerindeki 3 ayrı apartmandan zehirlenme ihbarı yapmaları üzerine olay yerine 2 ambulans sevkedildi. Verilen adrese ulaşan ambulanslar 2 kişiyi İbn-i Sina Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü.


İkinci ambulans, Toros Sokak 13 numaralı binanın önüne geldi. Burada gözlerinden rahatsız olan 3 kişi ambulansa bindirildi. Vatandaşlar Hızır Acil doktoruna biraz beklemelerini söyledi. Bu sırada 13 numaralı apartmandan gözlerinden rahatsızlanan 7 kişi daha çıktı.

Ambulansta görevli doktor, hastalara ne olduğunu sorduğunda, ambulansın içindeki hastalar "Lambalardan bu hale geldik" şeklinde konuştu. Cevap karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen doktor, "Lambalar nerede, onları da alalım" dedi. Lambaların götürüldüğünün söylenmesi üzerine, 112 ambulansı içindeki hastalarla birlikte Ankara Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Toplam 12 kişinin gözlerinden rahatsızlandığı olay şöyle gelişti: Ele geçirilen 2 adet ultraviyole florasan lambası, Hüseyin Temur'un kapıcılığını yaptığı Toros Sokak 13 numaralı binanın arka bahçesindeki çardağa takıldı.


İçinde 4 ailenin bulunduğu çardak bu lamba ile aydınlatıldı. Aileler çardağın içinde gece yarısına kadar oturdu. Gece saat 02.00 sıralarında Hüseyin Temur, eşi ve 2 çocuğu, 21 numaralı binanın kapıcısı Ceyhun Ç. ve eşi, 23 numaralı binanın kapıcısı Recep T. ve eşi, Strarzburg Caddesi 14 numaralı binanın kapıcısı Ahmet S. eşi ve 2 çocuğuyla birlikte lambanın ışınlarından etkilenerek rahatsızlandı.


Rahatsızlananların tamamı dün gece 02.00 sıralarında İbn-i Sina Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Görevli doktor, muayene ettiği hastalara ilaçlar vererek, gözlerini tamponlarla kapattıklarının gözlerini bir süre açmamalarını söyledi.


Her aile kendi evine gitti. Gözlerine tampon konulan hastalar, tamponları çıkardılar. Bazı hastalar, güneş gözlüğü takarak uyudu.


Kullandıkları ilacın etkisi geçmeye başlayan 4 ailenin bireylerinin de gözleri yeniden rahatsızlanmaya başladı. Öğle saatlerinde Ceyhun Ç.'nin bayılması üzerine 112 Hızır Acil servisi arandı. Yeniden rahatsızlanan vatandaşlar hastanelere gönderildi.


İhbar üzerine gelen polis ekipleri, çalışmasını tamamladıktan sonra, olaya neden olan ultraviyole florasan lambaları karakola götürdü.