Olimpiyat yetkilileri, dünkü açılış maçından önce kadro tanıtımı yapılırken Güney Kore bayrağının kullanılması nedeniyle Kuzey Kore'den özür diledi.

Olimpiyat yetkilileri, ekranda bir Güney Kore bayrağının yanında fotoğrafları gösterilen Kuzey Kore kadınlar futbol takımından özür diledi.

BBC'nin Spor Editörü David Bond, Hampden Park'taki bayrak karışıklığının "tam bir gaf" olduğunu ve yetkililerin tercih etmeyeceği böyle bir baçılışa rağmen "büyük bir felaket yaşanmadığını" söylüyor.

Dev tabelada Kuzey Kore kadın futbol takımı tanıtılırken Güney Kore bayrağı kullanılınca oyuncular sahada terk etmiş, oyun ancak bir saat sonra başlamıştı.

Kadro, Kuzey Kore bayrağının eşliğinde gösterildiğinde takı oyuncuları sahaya döndü.

Kuzey ve Güney Kore, 1953'te ateşkesle sona eren Kore Savaşı'ndan beri teknik olarak hala savaş halindeler.

Maçın ardından konuşan Kuzey Kore takımının antrenörü Sin Ui Gun, "Takımımız problem düzgün bir şekilde çözülmediği sürece maça katılmayacaktı. Ne yazık ki doğru anonsun yapılması biraz zaman aldı ve maça devam etme kararı aldık" dedi.

Erkeklerin maçları bugün
Londra 2012 temsilcisi Andy Mitchell, "Başlangıc maçından önce ekrandaki video paketinde Güney Kore bayrağı gösterildi ve Kuzey Koreliler haliyle bu duruma çok öfkelendiler" yorumunda bulundu.

Mitchell, "Bu hata nedeniyle özür dileriz" dedi.

Erkekler futbolunun açılışı bugün Hampden Park'ta önce Honduras'ya karşı Moroko, daha sonra ise İspanya-Japonya'nın maçlarıyla yapılacak

Maçlar, ayrıca, Newscastle'ın St. James Park, Cardiff'in Milenyum ve Coventry'nin Şehir Stadı'nda da yapılacak.