İtalya'nın kuzeyinde İsviçre sınırı yakınlarında hafta sonu başlayan yoğun yağış nedeniyle Alto-Adige bölgesinde meydana gelen heyelan ve sel felaketi sonucunda iki yaşlı kadının hayatını kaybettiği bildirildi. 84 yaşındaki Irma Graus'un Avenes'te, 89 yaşındaki Hedwig Aucknthaler'in de Tulve'de selin neden olduğu çamur dalgasına kapılarak can verdikleri ifade edildi.

Bölgede cumartesiyi pazara bağlayan gece yağan şiddetli yağmurda can kaybının yanı sıra milyonlarca avroluk hasarın oluştuğu belirtildi.

Alto-Adige bölgesinde, çok sayıda ağacın devrildiği ve Brennero demiryolu ile 12 numaralı karayolunun ulaşıma kapandığı kaydedildi. Karayolunun bugün tekrar ulaşıma açılacağı, Brennero ve Vipiteno arasındaki demiryolunun ise yaklaşık 5 kilometrelik bölümünün sular altında kaldığı için ulaşıma elverişsiz olduğu bildirildi.

Ülkenin İsviçre ile sınırı bulunan Lombardiya, Piemonte ve Val D'Aosta gibi bölgelerinin de yoğun yağıştan etkilendiği ve maddi hasarın oluştuğu kaydedildi.

''SKY TG 24'' kanalı, kuzey bölgelerindeki aşırı yağış ve sel felaketi yüzünden ölen iki kişinin yanı sıra sekiz kişinin kayıp olduğunu, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

GÜNEYDE SICAK ALARMI
Ülkenin kuzeyi sel felaketiyle boğuşurken, güneyi içinse sıcaklık alarmı veriliyor.

Çizme'nin en ucunda yer alan Calabria, Puglia, Basilicata bölgeleri ve Sicilya adasında gelecek üç günde sıcaklıklığın bazı yerlerde 40 dereceyi bulacağı, bu üç günün ardından havanın biraz serinleyeceği bildirildi.

İtalya'nın orta ve güneyinde yer alan Rieti, Terni, Lecce ve Taranto'da hava sıcaklığının 40, Roma'da 39, Bologna, Floransa, Reggio Calabria'da 38, Cagliari, Catanzaro, Potenza kentlerinde ise 37 dereceyi bulacağına dikkati çekildi.

Orta ve güney bölgeler ise irili-ufaklı orman yangınlarıyla uğraşıyor. Sicilya ve Sardunya adaları, Lazio, Campania, Basilicata, Calabria, Abruzzo ve Umbria bölgelerinde çıkan 30 yangına havadan müdahale edildiği kaydedildi.