Banu Aydınatay ve Dilan Yenigün adlı kızlar 5 gündür kayıp. Gazeteye ilan veren aileleri, kızların 20 yaş büyük bir adam tarafından alıkonulduğunu öne sürdü

Lise öğrencisi Banu Aynatay (14) cumartesi günü annesi Dilek Aydınatay ile birlikte kuzeni Dilan Yenigün"ün (15) Tarabya Ömürtepe Caddesi"ndeki evlerine misafirliğe gitti ve yatıya kaldı. Anne Dilek Aydınatay bundan sonra yaşananları şöyle anlattı:
“Sabah 10.45 sıralarında kalktığımızda kızlar ortada yoktu. Yanlarına hiçbirşey almamışlar. Bir simit alacak para bile yok yanlarında. Benim çocuğumun telefonunda kendisinden 20 yaş büyük bir insanla bir haftadır mesajlaştığını gördük. Ben bu kişiyi tanıyorum.

"Mahalle çevresinden"
Mahalle çevresinden birisi. Ama daha önce bu kişiyle mesajlaştığını bilmiyorduk. Şu şahıs şu an polis tarafından aranıyor. İşsiz olduğunu bildiğimiz bu kişinin iyi biri olmadığını biliyoruz. Şu anda nerede olduğuna dair herhangi bir bilgi yok.”
Banu Aydınltay"ın kuzeni Dilan Yenigün"ün de cep telefonunda aynı kişiden gelen kısa mesajlar olduğunu belirten Dilek Aydınaltay şöyle devam etti:

"Ceren" diye kayıtlı
“Kızımın cep telefonunda bu şahsın ismi "Ceren" diye kayıtlı. Kızımın bir arkadaşı "O Ceren değil, başka birisi" dedi. Biz de o isim üzerinde yoğunlaştık ve polis numaranın sahibi olan kişinin 34-35 yaşlarındaki şu anda aranan şüpheli olduğunu belirledi. Kızıma "Gözlerin çok güzel" diye mesaj atmış. Kızım da attığı mesajla terslemiş. Ama tabi bir tersler iki tersler bu çocuk 14 yaşında. Ondan sonra da kandırdı demek ki. Tahminimize göre kızları yoldan almış. Kendi istekleriyle gittiler ama çocuklarımız kandırıldı ve zorla alıkonuldulularına inanıyoruz.”





Dilan Yenigün kendisinden
1 yaş küçük kuzeniyle birlikte 5 gün önce ortadan kayboldu.