İnebolu İlçesi'ne bağlı Kabalarsökü Köyü'nde yaşayan Nebiye Gebeş'in beynine 55 günlükken hidrosefali hastalığı nedeniyle jak takıldı. Bu sayede beyin ve omurilikteki fazla suyun idrar yolu ile dışarıya atılması sağlanırken, üç gün öncesine kadar sağlığı yerinde olan küçük kız baş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Hastanesi'ne kaldırılan Nebiye Gebeş, yapılan müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildi. Gebeş, Ankara'da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
 
Cenazesi ailesi tarafından köye getirilen küçük Nebiye için okuduğu Kabalar İlköğretim Okulu bahçesinde cenaze namazı kılındı. Cenazeye eski Abana Belediye Başkanı Şevket Yazgan, İnebolu Milli Eğitim Müdürü İsmail Yaşar, Kabalar İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmenleri, köylüler ve okul arkadaşları katıldı. Gebeş'in cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. 
 
Nebiye'nin sınıfını hep takdirle geçtiğini belirten öğretmeni, okumayı çok sevdiğini ve takdirlik bir öğrenci olduğunu söyledi. Arkadaşları tarafından da çok sevilen Nebiye'nin kendisine sakat gözüyle bakılmaması için rahatsızlığını sınıf arkadaşlarından sakladığı öğrenildi. Nebiye'nin sınıf arkadaşları ve birlikte büyüdüğü kuzeni Selim Gebeş gözyaşlarına boğuldu.