Aksaray'da bir öğrenci yurdunun foseptik çukurunda ceset bulundu.

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta iflas ettiğini açıklayan ve yurt dışına çıkan Mehmet Kaçar, Aksaray Cumhuriyet Savcılığına faksla ihbarda bulundu.

Faksta dolandırıldığını ve bu yüzden iflas ettiğini yazan Kaçar, kendisine ait yurdun bahçesinde bulunan kanalizasyon logarına 2003 yılında bir cesedin atıldığını duyduğunu belirtti.

Jandarma ekipleri, 9 yıl önce 20 yaşında iken kaybolan Hasan Özkaraca"ya ait olduğu iddia edilen cesedin bulunması için fosseptik çukurunda çalışma başlattı.

Aksaray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü"nün de desteği ile çalışmalarını sürdüren Jandarma ekipleri, cesedi aranan kişinin 9 yıl önce askerden geldikten kaybolan evli bir çocuk babası Hasan Özkaraca'ya ait olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Arama çalışmalarını yakından takip eden Hasan Özkaraca"nın babası 73 yaşındaki Mustafa Özkaraca, “Oğlum kaybolduktan sonra Aksaray Cumhuriyet Savcılığı"na dilekçe verdim. Fakat 9 yıldır bir haber alamıyorum. Oğlum bir çocuk babasıydı. Eşi ise kaybolduktan sonra evi terk etti ve başka birisiyle evlendi. Şu an torunum sayesinde, oğlumun acısını gidermeye çalışıyorum” dedi.

Cesedin çürümüş ve kemiklerinin parçalanmış olması nedeniyle, ölen kişinin Hasan Özkaraca olup olmadığı yapılacak DNA testinden sonra belli olacak.

HABER 7