Sözleşmeye göre; “Kuyucak’ta ilgili şirket çalışanları tarafından ambalaj atıkları toplanacak. İlk etapta evlere, kamu kurum ve kuruluşlarına,okullara ve çeşitli işyerlerine poşetler dağıtılacak ve özel kumbaralar konacak. İlçede belediye başkanı ve şirket yetkilileri ile birlikte bir pilot bölge seçilerek bu bölgede deneme çalışmaları yapılacak. Yapılan çeşitli toplantılarla da halk bilinçlendirilecek”.
Şirket yetkilisi Efrasim Tırpancı yaptığı açıklamada, ”Son zamanlarda ülkemizde doğa ve çevreyi korumaya büyük önem verilmektedir.Bizde bunu dikkate alarak Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan ambalaj atığı toplama ve ayrıştırma tesisi için lisans başvurusunda bulunduk. Geçici lisansımızı aldık. Bunun içinde Kuyucak Belediyesi ile sözleşme imzaladık. Yapacağımız çalışmalar sonucunda da aldığımız geçici lisansımı gerçeğe dönüştürerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu’da, “Aydın’da ilk olarak böyle bir çalışmaya imza atan belediye olduk. Artık her geçen gün çevreyi ve çevreyi korumanın önemini vatandaşlarımıza anlatacağız. Bu konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapacağız. Bugün burada bunun ilk adımını atıyoruz. Umarım bundan sonra bu çalışmalarımız örnek olur” diye konuştu.