Sokakta aç kalan sahipsiz ve hasta hayvanları kendi imkanlarıyla tedavi ettiren Şenal ailesi, yaşadıkları evi ve 3 dönüm arazilerini hayvanların bakımına ayırdı.

Hiçbir maddi destek almadan kazandıkları paranın tamamını hayvanların sağlığı ve bakımı için harcadıklarını söyleyen 36 yaşındaki Pınar Şenal , sağlıklı ve iyileşmeyi bekleyen 60 köpekleri ve 20 kedilerinin olduğunu, bunların dışında sokakta aç kalan hasta hayvanlara da baktıklarını dile getirdi. Pınar Şenal, “Ege Bölgesi’nde destek almadan kendi imkanlarını kullanarak bu kadar kapsamlı yeri olan, karantinası, büyük küçük ırk alanı, hasta hayvan alanı, kulübeleri yeni gelecek bakıma muhtaç hayvanlar için yeri ve 3 dönüm arazisini bu hayvanlar için kullanacak olan gönüllü hayvan sever yok” diye konuştu.

“İnsanların gözünde deliyim”

Şenal, çevreden olumlu tepkiler aldığı gibi birçok olumsuz tepki de aldığını söyleyerek ”İnsanlar, çiftçilikten kazandığım bütün parayı bu hayvanların bakımı ve sağlığı için harcamamı delilik olarak görüyor. Fakat bu hayvan sevgisi tarifi olamayan bir duygu. Ben kendimi bildiğim bileli onlarla yaşıyorum ve sırf bu yüzden evlenmeyi bile düşünmedim onlar benim çocuklarım ve ailem. Sağlık durumu iyi olmayan kedi ve köpekleri sağlıklarına kavuşturduktan sonra kimlikleri ve aşıları tam bir şekilde takip şartı ile sahiplendiriyorum. Beni bu hayatta en çok mutlu eden şey, bu canların, sahiplendirdiğim yuvalarda mutlu olduklarını görmektir” dedi.

Cumartesi günleri Nazilli’deki barınağı ziyaret ettiğini ve oradaki hayvanlara yemek ve battaniye götürdüğünü söyleyen Pınar Şenal, barınak ziyaretinin çok önemli olduğunu vurguladı.