TOKİ’nin Adana Seyhan Zincirlibağlar Toplu Konutları ile alt gelir grubu Akkuyu Konutları için, ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre bugün satışa sunacağı daireler nedeniyle ev sahibi olmak isteyen yaklaşık 30 kişi, gece, Akkuyu Konutlarının satılacağı Halk Bankası Sarıçam Şubesi önüne geldi. Aşırı sıcak havaya karşı önlem almayı ihmal etmeyen vatandaş yanlarında getirdikleri soğuk suları içerek serinlemeye çalıştı. Ramazan ayının ilk sahurunda banka önünde ev nöbetinde yapan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle sahurlarını yaptı.
 
TOKİ’den ev almak isteyen ev kadını 21 yaşındaki Hacer Mert, "Hepimiz asgari ücretliyiz açlık sınırının altındayız. Bir evimiz olsun diye ilk sahurumuzu banka önünde yapıyoruz sabahın ilk ışıklarında da ev telaşına düşeceğiz" dedi.
 
Emekli 58 yaşındaki Tayfun Uğurlu ise "Arkadaşlarla beraber yemeğimizi yedik. İlk sahurumuzu burada yaptık. Çokta güzel oldu. Tek dileğimiz sevinçli bir şekilde sabah olunca bir ev sahibi olmak. Burada saatlerdir bekliyoruz. Umarız sıralamalarda bir haksızlık yapılmaz" diye konuştu.
 
Öte yandan Zincirlibağlar Konutları’ndan ev almak isteyen vatandaşlar da Halk Bankası Atatürk Caddesi Şubesi önünde günün ilk ışıklarında gelerek beklemeye başladı. Günün yorgunluğuna yenik düşen bazı vatandaşlar ise kaldırım üzerinde uyuya kaldı.
 
BANKA AÇILINCA ŞOKE OLDULAR
TOKİ tarafından ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre satışa çakırtılan 57 konuttan alabilmek için sahurda kuyruğa giren vatandaşlar, hayal kırıklığı yaşadı. TOKİ'nin resmi internet sitesinde de Halk Bankası Sarıçam Şubesi'nden satışın yapılacağı duyurulduğu halde, kuyruğa giren vatandaşlar, banka açıldığında görevlilerden "Evler başka şubelerden satıldı" cevabını alınca şoke oldu.Sarıçam İlçesi Akkuyu mevkiinde yapılan 64 metrekarelik konutları 180 ay vade ile aylık 202 lira taksitle alıp, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, yaşananlara büyük tepki gösterdi. Bankanın yalnızca bir şubesinden satış yapılacağı duyurulduğu için iki gün öncesinden kuyruğa girdiklerini belirten vatandaşlar, tepki gösterdi. Banka personeliyle görüşmek için içeri girmek isteyen vatandaşlar, kapı kilitli olduğu için içeri giremedi. Bazı müşteriler güvenlik elemanı tarafından içeri alınırken, TOKİ'den ev almak için girişimde bulunanlar ise bankaya giremedi. Uzun süre banka önünde bekleyen vatandaşların kapıyı yumruklaması üzerine güvenlik elemanı içeri aldı. Evlerin satıldığını söyleyen banka personelinin gece kuyruğa girenlerin kendi aralarında oluşturduğu listede adı bulunmayanlarla satış sözleşmesi imzalandığı ortaya çıktı. Vatandaşlar, yaşananları hükümet yetkililerine şikayet edeceklerini söyledi.