Hava sıcaklığı, ülke genelinde 3 ila 5 derece artarken, batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar ise güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, batı bölgelerinde kuvvetlice, Marmara"nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz"de kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden elde edilen bilgilere göre, Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Ülkenin iç ve batı bölgelerinde görülecek olan yağışların, sabah saatlerinde Marmara"nın batısı(Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), öğleden sonra Marmara ve Kuzey Ege (Manisa, Uşak, Kütahya ve İzmir"in kuzey ilçeleri) ile Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı, Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara"nın batısında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, ülkemizin iç ve batı bölgelerinde kuvvetli olarak esecek.

Öte yandan Meteoroloji, kuvvetli yağışa karşı da tedbirli olunması konusunda ilgileri ve vatandaşları uyarıyor.

-BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; genellikle güney ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege"de (Manisa, Uşak, Kütahya ve İzmir"in kuzey ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Batı Akdeniz"de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, öğle saatlerinden sonra batı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Konya), akşam saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın) ile akşam ve gece saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ve Çorum) ile Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz"in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl) ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Muş ve Bitlis ile gece saatlerinde Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis ve Adıyaman ile akşam ve gece saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

MİLLİYET