Şu ana kadar yapılan etkinlikler hakkında bilgiler veren Nuri Aktakka, “İlk olarak 23 Şubat 2009 tarihinde Köşk ilçesi Karatepe Köyünde yaptırılan "Karatepe Şehitliğinde" anma günü tertip edilmiş ve müdürlüğümüzce hazırlanan kartpostallar dağıtılmıştır. 23 Nisan 2009 tarihinde Müdürlüğümüzce düzenlenen konserde "Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu" sahne almıştır. 24 Nisan 2009 tarihinde Atça ilçesindeki 24 Nisan Şehitliğinde "Atça Şehitlerini Anma Töreni" düzenlenmiş ve müdürlüğümüzce hazırlanan kartpostallar tören esnasında dağıtılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı "Kuvâ-yı Milliye ve Milli Mücadele" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenlenmiştir” dedi.
Germencik Kanlıbahçe ve İncirliova Erbeyli şehitliklerinde de etkinlikler kapsamında yapım ve çevre düzenlemesi çalışmalarının devam etmekte olduğu bilgisini veren Aktakka, “Bu şehitliklerimizde de anma törenleri düzenlenecektir. Bunun yanında Aydın Belediye Başkanlığı Kozdibi Meydanına yeni bir düzenleme çalışmasıyla "Kozdibi Kuva-yı Milliye Meydanı" adı verilmiş ve Nevzat Biçer Parkı"nda "Kuva-yı Milliye Müzesi" kurulması planlanmıştır. Ayrıca, Aydın bölgesinde şu ana kadar tespit edilemeyen şehitliklerle ilgili olarak tespit ve tescil çalışmaları sürdürülmekte olup, Germencik bölgesinde yapılan araştırmalar neticesinde tespit edilen yeni şehitlikler için tescil çalışmaları sürdürülmektedir” diye konuştu.
Etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin altını çizen Aktakka, şunları söyledi: “16 Haziran 2009 tarihinde Sultanhisar İlçesindeki Malgaç Anıtında saat 10:00 da anma töreni yapılacaktır. Yine aynı gün saat 14:00"te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce Aydın Kültür Merkezi Konferans Salonu"nda "Aydın"da Kuvâ-yı Milliye ve Milli Mücadele" konulu panel düzenlenecek ve Kuvâ-yı Milliye konulu resim sergisi açılacaktır. Panele Ege Üniversitesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Sabri Sürgevil, Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Günver Güneş ve Yrd.Doç. Dr.Ayten Can Tunalı konuşmacı olarak katılacaktır”