Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aydın Fen Lisesi"nin katkılarıyla hazırlanan ve Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde sergilenen “Vatan İçin, Aşk ve Rüyalarını Feda Edenlerin Şehri, Aydın” gösterisini Vali Vekili Celal Ulusoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, davetliler ve çok sayıda davetli izledi.
Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı"nın söylenmesiyla başlayan etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde; Kuvâ-yı Milliye ve Milli Mücadelenin örgütlenişinin 90. yılında, Kuvâ-yı Milliye ve Milli Mücadelenin anlam ve önemini vurgulayacak etkinliklerle kutlanılması kapsamında Aydın Fen Lisesi"nin düzenlediği bu programın çok anlamlıdır. Yunanlar, 15 Mayıs 1919"da İzmir"i işgal ettikten sonra Anadolu"nun içlerine doğru yönelmişler ve bir süre sonra da Aydın"ı işgal etmişlerdir. Bu dönemde Aydın"da Yunanlar tarafından; Köşk-Karatepe"de, Germencik-Kanlıbahçe"de (Koçkuyusu), Habibler"de, Merkez-Gözpınarı Köyü"nde, İncirliova-Erbeyli Tren İstasyonu"nda, Arpadere"de ve daha birçok yerde çoluk çocuk demeden katliamlar yapıldı. Yapılan bu katliamlar karşısında derin acı ve üzüntüler yaşayan halkımız ve milis kuvvetlerimiz Yunanlara karşı büyük savaşlar vermiştir. Efeler ve halkımız bir araya gelerek Yunan kuvvetlerine yaptıkları baskınlarla bu toprakların kolayca teslim olmayacağını göstermiştir” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı boyunca büyük bir mücadele verildiği anımsatan Aktaakka, “Bu mücadelenin ve sonuçta ulaşmış olduğumuz zaferin 90. yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde çeşitli etkinliklerle kutlanılması kapsamında, Aydın Fen Lisesi tarafından düzenlenen "Vatan için, Aşk ve Rüyalarını Feda Edenlerin Şehri, Aydın" adlı şiir ve müzikle harmanlanmış olan bu programda sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duymaktayız. Sevgili öğrencilerimizin sunacağı programla sizleri baş başa bırakırken; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ü ve vatan için canlarını seve seve vererek şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aydın Fen Lisesi öğrencilerin birbirinden güzel sunumlarıyla renklenen program büyük bir ilgiyle izlendi.