Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) akredite oda oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) oda-borsa akreditasyon sistemi 6. dönem sertifika töreni yapıldı. TOBB birlik merkezinde gerçekleştirilen sertifika ve ödül töreninde KUTO"yu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan temsil etti.
Ödül ve Akreditasyon Sertifikasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete"nin elinden alan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Akreditasyon da hedefin var olan kaliteyi arttırmak, verilen hizmetlerde üye memnuniyetini en üst düzeyde tutmak olduğunu söyledi.
Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, akreditasyon çalışmaları ile temel amacın oda ve borsalarca verilen hizmetin kalitesini en yükseğe çıkarmak olduğunu vurguladı. TOBB"un odalara yardımı konusunda iki yeni kriter getireceklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu, ISO 9001 ve akreditasyon belgeleri olan odaların daha fazla yardım alacağını ifade etti.TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete de törende yaptığı konuşmada, akreditasyon sisteminin temel amacını “odaların ve borsaların üyelerine kaliteli hizmet vermesini sağlamak” olarak açıkladı. Bu proje ile "hizmette katma değer yaratma" konusunda oda ve borsaların önemli adımlar attıklarını anlatan Mete, sisteme dâhil olan oda ve borsaların çok önemli mesafeler kat ettiklerini vurguladı.
Türkiye Kalite Derneği (Kal-Der) Başkanı Hamdi Doğan da törende yaptığı konuşmasında, kalite ve akreditasyon kültürünün ana temasının sürekli iyileştirme olduğuna işaret etti. Doğan, ürün kalitesinden başlayan çalışmaların sırasıyla hizmet, süreç, yönetim ve düşünce kalitesine uzandığını, hepsinin üzerinde asıl amacın yaşam kalitesi olduğunu bildirdi.TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi, 2002 yılından itibaren uygulanıyor. 2002 yılından itibaren 68 oda, 2008 yılından itibaren de 17 borsa sisteme dahil olmuştur. Halen, başvuruları 2010 yılında kabul edilen VII. Dönem 17 oda/borsaların akreditasyon süreci devam ediyor.
Şu ana kadar Türkiye genelinde odaların yüzde 23"ü akredite oldu. 6. Dönemde akredite olan oda / borsalar ise şöyle: Aydın TB, Bandırma TO, Biga TB, Çanakkale TSO, Erzincan TSO, Ereğli-Konya TB, Eskişehir TB, Fethiye TSO, Giresun TB, Isparta TB, İzmir TB, Karacabey TB, Karaman TB, Karapınar TB, Kuşadası TO, Mersin DTO, Tokat TSO.