Nazilli Belediye Sarayı Tiyatro salonunda düzenlenen etkinliğe Nazilli ilçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, çevre ilçelerin müftüleri ile din görevlileri ve okul müdürleri ile öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı"nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.
Etkinlikte konuşan Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.Naci Tatlıcı okul olarak Nazilli"de her yıl “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğimizi düzenlediklerini ifade ederek “Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan programımızda Peygamber efendimizi en iyi bir şekilde anmaya ve anlamaya çalışıyoruz. Özellikle tüm halkımızın da anlamalarını istiyoruz. Bu amaçla aylar öncesinden hazırlıklarını yürüten öğrencilerimiz bu programla da emeklerini bizlere gösteriyorlar” dedi.
İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da, “Nazili Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerini böyle bir anlamlı günde böyle çok güzel bir program hazırladıkları için yürekten kutluyorum ve emeği geçenlerin tümünü ayrı ayrı kutluyorum. Ayrıca ülke genelinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan ve derecelere giren öğrencilerimizi de ayrıca kutluyorum başarılarının da devamını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Solo halinde ilahi, klipli şiir okunmasının ardından 40 adet Hadis sunumu gerçekleştirildi. Öğrencilerden oluşan tiyatro ekibi "Hudeybiye" isimli tiyatro oyununu sergiledi. Oyunun ardından çeşitli yarışmalarda başarılı olan ve dereceye giren öğrencilere okul yönetimince ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından ödülleri verildi. Öğrencilerin hazırladığı programı izlemek üzere salona gelen yaklaşık 500 kişi salona sığmayarak ayakta izlemek zorunda kaldı.