Söke İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kutlu Doğum Haftası'nda bu yıl işlenecek konunun ''Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı, Kardeşlik Hukuku'' olduğunu belirterek, bugünden itibaren vatandaşlara programın duyurulmaya başlandığını söyledi.
Haliloğlu, Hz. Muhammed'in doğum günü olan 20 Nisan'ın içinde bulunduğu haftanın, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın önderliğinde, yurt içinde ve yurt dışında ''Kutlu Doğum Haftası'' adı altında çeşitli programlarla kutlandığını belirtti.
Haliloğlu, şunları kaydetti:
''Bu programlarda Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği evrensel mesaj, kadın erkek, genç ihtiyar her meslek ve meşrepten insana anlatılmaktadır. Peygamberimizin hayatında, gönderildiği dönemde olduğu gibi günümüzde de, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güzel örnekler vardır. O, insanı insan yapan bütün güzelliklerin ve ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O'nun örnek alınması, Kur'an merkezli olarak bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılmasıyla mümkündür.''
Kutlu Doğum Haftası'nda her yıl yapılan faaliyetlerin belli bir ana tema ekseninde yürütüldüğünü ifade eden Haliloğlu, şunları bildirdi:
''Bölgemizde ve toplumumuzda her geçen gün artma eğilimi gösteren iç çekişmeler ve din kardeşliğinin yara almasından hareketle, İslam kardeşliğinin önemine dikkat çekilerek, farkındalık oluşturulmaya çalışılacaktır. Sevgili Peygamberimize duyulan derin sevgiden dolayı yıllardır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önderliğinde, 14-20 Nisan tarihlerinde icra edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, milletimizce Hüsn-ü kabul görmektedir. Memnuniyetle müşahede etmekteyiz ki, pek çok vatandaşımız bu haftayı dört gözle beklemekte, görev almayı, maddi manevi destekte bulunmayı arzu etmektedir.''
Daha sonra program hakkında bilgiler veren Haliloğlu, hafta boyunca esnaflara ve vatandaşlara hediyeler dağıtacaklarını sözlerine ekledi.