Aydın Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül’ün konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı” konulu konferansla başladı. Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansı Vali Kerem Al, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğlu, 1989 yılından bugüne Peygamber sevgisi etrafında toplumu bütünleştirmek amacıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası'nda bu yıl işlenecek konunun “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı, Kardeşlik Hukuku” olduğunu belirterek, “Gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku en önemli insani değerlerden biridir. Özelde toplum, genelde tüm insanlık için çok önemli bir prensip olan kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konusunda ülke çapında hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma ruhunun daha da güçlenip gelişmesini amaçlıyoruz. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nda; Hz. Peygamberi daha iyi tanıyıp anlamak ve onun sevgisini canlı tutmak, örnek yaşayışını ve özellikle kardeşlik hukukunu bütün boyutları ile gündeme taşımayı hedefliyoruz” dedi.
“Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı” konulu sunumunu yapan Prof. Dr. Hüseyin Algül de, “Hz. Muhammed’i iyi ve doğru bir şekilde dünyaya anlatmak için iyi anlamak gerekiyor. Allah, Peygamberimizi şefkat ve merhamet peygamberi olarak göndermiştir. Kendisine zarar verenlere bile beddua etmemiş, hidayet dilemiştir. Rahmet peygamberini, dünyaya doğru bir şekilde anlatmalıyız. Peygamberimiz içimizden biriydi. Tebliğde bütün zorluklara rağmen yaşantısıyla örnek bir nesil meydana getirdi. Çünkü o önce kendi yaşadı. Peygamberimiz Allah'ın kullarına düşkünlüğü gibi insanlara düşkündü. Bunun için Peygamberimizi çok sevmemiz gerekiyor. O'nu sevmek Allah'ın sevdikleri listesine girmemizi sağlayacaktır. O'nu sevmek günahlarımızın bağışlanmasına vesile olur. Peygamberimiz bizi ilahi muhabbete, Allah sevgisine eriştiriyor” diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftasını kutlayan Semiha Öyüş de, şunları söyledi: “Bu güzel ve anlamlı haftada, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam'ın, değerler üstü ve çağlar ötesi mesajını bizlere ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kutlu doğumunu idrak ediyoruz. Peygamberimiz Hz Muhammed, insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği doğruluk timsaliydi. Sevgili Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu günlerde, insanlığın O'na ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi görmekteyiz. O'nun barışçı ve insanı odak alan yaklaşımı, savaşların ve felaketlerin hüküm sürdüğü günümüz dünyasının barışa ve huzura kavuşmasının anahtarıdır”
“ÇOCUKLARIMIZ KUR’AN VE PEYGAMBERİMİZİ ÖĞRENECEK”
TBMM’de kabul edilen yeni eğitim siteminin Kur’an ve Peygamberimizin hayatının öğrenilmesi için yeni bir düzenleme getirdiğine işaret eden Mehmet Erdem ise, “Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya insanları için örnek bir şahsiyet olan Peygamberimiz'i daha iyi tanıdıkça ve anladıkça, mesajının mahiyeti de daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in mesajları ve ışığı Peygamber Efendimiz vasıtasıyla yüreklerimizi aydınlatmıştır. TBMM’de görüşülen 4+4+4 yasa tasarısına verilen önergenin kabul edilmesiyle ortaokul ve liselerde Kur’an eğitimi ile Peygamber’in hayatı seçmeli ders olacak, imam hatiplerin orta kısımları açılacak. Kabul edilen önergeyle yasa bu şekliyle çıkarsa 28 Şubat kararlarıyla orta kısımları kapatılan İmam Hatip okullarının orta kısımları yeniden açılırken, Kur’-an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in hayatı ortaöğretim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulacak” şeklinde konuştu.
Aydınlılar ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutlayan Vali Kerem Al da, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İnanç ve ahlak prensipleri konusunda tüm insanlığı doğru bilgilendirmek, bu konuda süregelen bazı yanlış algıları ortadan kaldırmak ve onun mesajlarını insanlara bir daha ulaştırmak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çok önemli bir yere sahiptir. Peygamberimizin doğum yıldönümünü idrak ettiğimiz bu günleri ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak kutlamak; kardeşlik, barış ve iyi ahlak gibi vazgeçilmez değerlerimizin hatırda tutulması için önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.
Konferansta yapılan konuşmaların ardından Aydın Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Al, milletvekilleri Erdem ve Öyüş tarafından verildi. Protokol üyeleri ve davetlilere Peygamberimizi simgeleyen kırmızı gülerin dağıtıldığı konferansın sonunda davetlilere Aydın Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim ve mealiyle, çocuklara yönelik dini kitaplar hediye edildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg