Törenlere Aydın Valisi Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, il müftülüğü personelleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, “Avrupa kiliselere önem verirken, biz hala din eğitiminin laikliğe karşı olup olmadığı şamatalarıyla uğraşıyoruz” dedi.
Açılışta konuşan İl Müftüsü Hıdır Bayrak, “Kutlu Doğum Haftasının” 14-20 Nisan tarihleri arasında Aydın ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Peygamberimizin güvenilirlik, sözüne sadık olma, adalet gibi bilinen tüm meziyetlerin en güzeline sahip olduğuna işaret eden Bayrak, Hz. Muhammed'in kainatın yaratılış sebebi olduğunu hatırlattı. İlk insan olan Hz. Adem'in dünya gelmesinden çok önce peygamberimizin ruhunun yaratıldığını belirten Bayrak, “Peygamberimiz büyük semavi dinlerde ve tüm kutsal kitaplarda müjdelenmiş ve övülmüştür. Biz insanlar Allah'ın en güzel nimetleriyle dünyaya geldik.
Yüce Allah birçok nimetiyle kendisinden haberdar ediyor. Biz Yaratıcımızı seviyoruz. Allah'ın dünyayı onun uğruna yarattığı peygamberimizi de seviyoruz ve O'na tabiiyiz. Mevlana ve Yunus Emre gibi insanlar da içersindeki insan sevgisini Hz. Muhammed'den almışlardır. Bizdeler Sevgili Peygamberimize olan sevgi ve bağımlılığımızı bu hafta vesileyle gösteriyoruz. Bu etkinliklerin düzenlenmesindeki temel amacımız, Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşılması ve tanımasını sağlamak” dedi.