Türkiye'nin ilk tatil köylerinden biri olan Kuşadası'ndaki Kuştur Tatil Köyü, 42. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor.
Kuştur Tatil Köyü'nün kuruluşunun 42. yıldönümü nedeniyle tatil köyü Garden Bahçe'de bir kokteyl düzenlendi. Kokteylle Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ile ilçedeki çeşitli turistik tesisler ve seyahat acentelerinin çalışanları ve yöneticileri katıldı. Kuştur'un kuruluşundan bugüne kadar gelinen süreç, slayt gösterileri ile konuklara sunuldu.
Kuştur Tatil Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Davut Selçuki, yaptığı konuşmada, Kuştur'un 42 yıl önce dönemin kaymakamı Özer Türk'ün katkılarıyla kurulduğunu belirterek, "42 yıl önce 400 ortakla Türkiye'nin ilk tatil köylerinden biri olarak yola çıktık. Türkiye'nin ilk tatil köylerinden biri olarak Türk turizmine ve Kuşadası'na çok önemli katkılar sağladık, birçok alanda öncü olduk. 42 yıl önceki turizm anlayışı çok farklıydı. Şimdi gelinen süreçte turizm anlayışımız büyük bir değişime uğradı. Bizde Kuştur
olarak bu değişime ayak uydurduk ve tesisimizi tümüyle yeniledik. 15 yıl önce Kavasoğlu ailesi şirketimizdeki hakim hissedar oldu ve bizde değişime ayak uydurarak tesisimizi yeniledik. Şu anda da 241 ortağımız var" dedi.
Tatil köyünün en büyük ortaklarından olan Metin Kavasoğlu ise, Kuştur'un turizmde birçok alanda öncü olduğunu ifade ederek, "Yenilenerek turizmdeki ağırlığımızı ortaya koyuyoruz. Kuştur bundan sonrada Kuşadası turizminin lokomotifi olmaya devam edecektir" diye konuştu.
Büyük ilgi gören Kuştur Tatil Köyü'nün kuruluş yıldönümü kutlamaları, daha sonra havai fişek gösterisiyle devam etti. Ardından ise müzik dinletisi ve dans gösterileri gerçekleştirildi.