İsrailli bir medya şirketinin Filistin ve yabancı gazeteciler için düzenlediği Knesset'i ziyaretinde, Arap Milletvekili Ahmet Tibi ile Türkiye Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a nezaketsizlik göstererek diplomatik skandala sebep olan İsrail Dışişleri Bakanı Danny arasında tartışma çıktı.

Knesset Meclis Başkan Yardımcısı Arap Milletvekili Ahmet Tibi, Ayalon'un "Araplar İsrail'e sadakat yemini etmeli' yasa taslağı önerisini hatırlatarak, İsrail yasalarında eşitliğe vurgu yapan tek bir madde bulunmadığını kaydetti.

BİZ BURANIN YERLİSİYİZ, AYALON UÇAKLA İNDİ

“Arapları onlara karşı hareket edenlere sadık olmaları için zorlayamayız” diyen Tibi, “Bizler Siyonizm'e karşıyız. Evimiz İsrailPartisi ve Danny Ayalon'un bizleri bir misafir olarak görmesini kınıyoruz. Biz buraya uçaklarla inmedik. Biz burada doğduk ve buranın yerlisiyiz” diyerek, Ayalon'un Filistin'e sonradan gelmiş bir Yahudi olduğu imasında bulundu.

AYALON HİZAYA GELMİŞ

Tibi'nin bu sözlerine karşılık veren İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ise ilginç sözler kullandı. Arapların yerlerinden edilerek yerlerine Yahudilerin yerleştirilmesiyle ilgili olarak "geçmişi unutalım' diyen Ayalon, “Arapların İsrail'i bir Yahudi devleti görmemesi çifte standart. Müslüman ülkelerde Yahudi azınlık yaşadıkları ülkeye bağlılık sergiliyorlar. Bizler yaşadığımız dönemde o ülkelere Müslüman ya da Hıristiyan olsun sadık kaldık. Geçmişi tartışmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullanması dikkat çekti.