Kuşadası Belediyesi tarafından bitkisel atık yağların evlerden toplanması için muhtarlara seminer verildi.

Bilindiği gibi, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi, mevzuata uygun olarak konutlardan bitkisel atıkların toplanması için lisanslı 2 firma ile sözleşme imzalamıştı.

Belediye binasında gerçekleştirilen seminere mahalle muhtarlarının yanı sıra, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ve sözleşme imzalanan firmaların temsilcileri katıldı. Mevzuata uygun olarak Kuşadası'nda konutlardan bitkisel atıkların toplanması için lisanslı 2 firma ile imzalanan sözleşme doğrultusunda 1. faaliyet bölgesi olarak, Bayraklıdede Mahallesi, Türkmen Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Ege Mahallesi, İkiçeşmelik Mahallesi ve Değirmendere Mahalesi, 2. faaliyet bölgesi olarak da Camikebir Mahallesi, Dağ Mahallesi, Alacamescit Mahallesi, Camiatik Mahallesi, Hacıfeyzullah Mahallesi, Kadınlardenizi Mahallesi, Yavansu Mahallesi ve Karaova Mahallesi belirlendi.

Bitkisel atık yağların konutlardan toplanmasıyla ilgili bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan 19 Mayıs 2012 tarih ve 25791 sayılı Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre bitkisel atık yağları dökülmesi, çöpe atılması veya satılmasının yasaklandığına dikkat çekti. Başkan Altungün, "Bitkisel atık yağların ayrı kaplarda biriktirilerek, sadece lisanslı toplayıcılara teslim edilmesi zorunludur. Proje belediye sınırları içerisindeki tüm konutları kapsamaktadır. Muhtarlıklara ve site yönetimlerine Atık Yağ Toplama Bidonları ve bilgilendirme afişleri dağıtılacaktır.

Cam şişe veya pet şişelerde biriktirilen atık yağlar; haftanın belirli günlerinde site ve muhtarlıklardan peryodik olarak toplanması sağlanacaktır. 5 litrenin üstünde olması veya atık yağ bidonlarının dolması halinde bölgelerine göre aşağıdaki telefon numaraları arandığında gelip alınacaktır. Temiz bir gelecek için, lütfen dökmeyelim" diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png