Kuşadası Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü "İftar Sofrası" uygulaması, Kadir Gecesi'ne özel olarak bu kez Kuşadası Aşçılar Derneği işbirliği ile sahilde kuruldu. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin 4 ve 5 yıldızlı otellerde çalışan üyeleri tarafından verilen iftar yemeğinde izdiham yaşandı.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından Kadir Gecesi nedeniyle verilen iftar yemeği, Sahil bandı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda gerçekleşti. İftar yemeğindeki yemekler, Kuşadası'nın ünlü 4 ve 5 yıldızlı oteller ile tatil köylerinin aşçıları tarafından hazırlanınca organizasyon büyük çapta bir ilgi odağı haline geldi. 5 bin kişilik olarak hazırlanan iftar yemeğine beklenenin üzerinde ilgi olunca izdiham yaşandı. Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda Kuşadası'ndaki 4 ve 5 yıldızlı otellerin aşçıları tarafından kurulan 20 ayrı stanttan yemek almak için kuyruğa girenler arasında yerli ve yabancı turistlerin de bulunması dikkat çekti. Zengin menüsü nedeniyle Kuşadası'na tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğinde uzun kuyruklar oluştu.

Yemeğe katılan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve eşi Sebahat Altungün, ile Kültür, Turizm Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Murat Saraç da

vatandaşlarla birlikte kuyruğa girerek iftar açtı.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, 5 bin kişilik bir yemek hazırladıklarını ancak böylesine yoğun bir ilgi beklemediklerini söyledi. Kuşadası Belediyesi ile işbirliği içinde her yıl Ramazan ayında Kadir Gecesi'nde iftar yemeği vermeyi geleneksel hale getirdiklerini belirten Apak, katkıları nedeniyle Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür etti. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise

" Belediye olarak Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin de katkılarıyla iftar sofrası uygulaması yaparak, her gece bin 500 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Kadir Gecesi nedeniyle ise yine her yıl yaptığımız gibi sadece Kadir Gecesi'ne özel Profesyonel Aşçılar Derneği ile birlikte iftar sofrası uygulamasını açık havada ve sahilde gerçekleştirdik. Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerini bu anlamlı gecede yaptıkları katkıdan dolayı kutluyorum" diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png