Fotoğraf Sanatçısı Aykut Fırat’ın 1 ay eğitim vererek fotoğraf çekmeyi öğrettiği görmeyen 22 kişinin alınlarına koydukları fotoğraf makineleri ile çektikleri portre, manzara, kurmaca, doğa fotoğraflarından oluşan sergi büyük beğeni topladı.

Deklarşörün sesini izleyerek karşıdaki objeyi fotoğraflamanın ve hissetiklerini çekmenin mutluluğunu belirten görmeyenler adına konuşan Hakan Gülyaman, “Bazen görmek yetmez” dedi. İzmir Konak Belediyesi proje sorumlusu Burcu Tuna ve eğitmen Aykut Fırat, iki binden fazla fotoğraf arasından seçilen altmış fotoğrafın, Konak ve Kemeraltı’ndan sonra ilk kez İzmir dışında sergilendiğini açıkladılar. Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Haldun Kırkık ise yaptığı konuşmada; projeyi destekleyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek, İzmir Çamlaraltı İlköğretim Okulu, Konak Belediyesi ve şimdi de Kuşadası Belediyesinin destek ve katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuşadası Belediyesi Kültür Komisyonu Başkanı Murat Saraç büyük usta Ara Güler’in ‘Fotoğrafı makine değil beyin çeker’ dediğini vurgulayarak, görmeyenlerin fotoğraflarının bu durumu kanıtladığını söyledi. Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ise gelecekte uluslararası başarılara imza atacak fotoğrafçıların olduğundan emin olduğunu ve gerçekleştirmeyi planladıkları görmeyenler fotoğraf yarışmasında Kuşadası ve Konak Belediyelerinin ortak çalışmalarının sürdüreceğini söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png