1951 Kuşadası doğumlu ve yıllarca Kuşadası’nda eczacı kalfalığı yaptıktan sonra emekli olan Ertuğrul Batı,2006 yılında hobi olarak ,gemi maketleri yapımına başladı.

Önce geminin fotoğrafından yola çıkarak,kafasından tasarladığı çizimler ile plan oluşturduktan sonra,ilaç kutuları kapağından,aliminyum parçaları,kendi buluşu olan malzemeler ile penceresinden halatına direk ve küpeştelerine dek tüm gemiyi yeniden imal ettiğini belirten Ertuğrul Batı,öncelikle evde bir odayı ayırarak kendisine bu çalışmaları sağlayan eşine teşekkür etti.

Kuşadası Kaymakam Mustafa Esen, insanın hedefi olmasının önemini vurgulayarak,hobiden yola çıkıp,Kadırga,Saltanat Kayığı,Uluslar arası önemli gemiler,balıkçı teknesine dek her bir gemi maketinin inanılmaz emek ve zaman ile yapılması ve sabrı için Ertuğrul Batı’yı kutladı.

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Leziz Uyanık ise Denizcilik ve Kabotaj bayramında açılan sergide yer alan gemilerin gençlere ve öğrencilere örnek olarak alınması gerektiğini söyledi ve Kuşadası Belediye Başkan’ı M.Esat Altungün adına çiçek verdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png