Meslektaşlarına 17 ay sonra kesin olarak başkanlıktan ayrılacağını açıklayan Başaran Ulusoy, gerçekleştirdikleri hizmetlerle ilgili seyahat acentalarını bilgilendirdi ve Kongre Merkezini gezdirdi. 120 civarında acenta sahibi ve temsilcisinin katıldığı toplantıda önemli açıklamalar yapan Ulusoy, yeni yasa nedeniyle maliyenin artık üçüncü ortak olduğunu vurgulayarak, acentalara “ya fiyatta anlaşın, ya ortak olun” çağrısı yaptı.

TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar ve yönetim kurulu üyeleri ile Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan’ın da bulunduğu hoplantıda uzun bir konuşma yapan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, acentaları özellikle kongre merkezinde toplamak istediğini belirterek, “Amacım sizlere gerçekleştirdiğimiz bu muhteşem projeyi göstermekti. Buranın nasıl tamamlandığını bir ben bilirim bir de Allah. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise en büyük 10 kongre merkezinden biri oldu. Tiyatro düzeninde 13 bin kişinin aynı anda oturabileceği kadar büyük kapasitesi var. 3 bin kişilik oditoryumu olan kongre merkezinin küçük oditoryumu ise 760 kişilik. 50 ile 240 metrekare arası 33 ayrı toplantı salonumuz var, ki bu çok önemli bir avantaj. 2013 nisan ayından itibaren kongre aldık. 2014-2016 arasında yoğun talep var. Satışlar gayet iyi gidiyor. Artık tamamlanmak üzere, ufak tefek işleri kaldı. Kongre Merkezimizi en geç 29 Ekim tarihinde açmak istiyoruz. Başbakanımızın programına göre açılış tarihini ayarlayacağız” dedi. Ulusoy, Marmaris’te yapımı devam eden küçük kongre merkezine de büyük önem verdiklerini ve en kısa sürede tamamlanması için çabaladıklarını ifade etti.

Müzelere 2012’de zam yok

Meslektaşları ile dertleşmek için düzenlediği toplantının gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, ören yerleri ve müzelerin özelleştirilmesi süreci ile ilgili de bilgi verdi. Tura Turizm ve TAV gibi dev şirketlere karşı birlik olarak girdikleri ihaleyi kazandıklarını açıklayan Başaran Ulusoy, çok ticari düşünmeden hareket ettiklerini belirterek, “Tam 6 bin 500 acenta var arkamda. 8 yıldır giriş ücretlerine doğru dürüst zam yapmadık. Eskiden 15 dolar olan Efes’i biz 10 dolara satıyoruz. 2012’de yine zam yapmadan devam edeceğiz. Devlet bize güvendi, müzeleri verdi. Devlet, 2010 yılında 70, 2011 yılında ise 146 milyon lira kazanç elde etti. Bu yıl 185 milyon lira hasılat elde edeceğiz. Müze ve ören yerleri 4 yıl daha bizde. Efes’i kazan Avusturyalılardan dahna fazla para veriyoruz. Sadece kablolama için 2,5 milyon lira verdik, 1 milyon 300 bin liraya vinç aldık, itfaiye aracı aldık. Bunları sadece müze ve ören yerlerimizin gelirleriyle yapmadık. Mesela İzmir ve Antalya kitabı bastırdık, kâr elde ettik, buralara harcadık. Bizi kurum olarak hem denetleme kurulumuz, hem de Başbakanlık Denetleme Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu denetliyor. Bu kadar sıka denetime rağmen tüm bunları yapabildik” dedi.

Kurumsal olarak anayasa çalışmalarına katılan 17 kuruluştan biri biz olduklarını vurgulayan Ulusoy sözlerine şöyle devam etti: “Katılımcı, demokratik ve yeterli bir anayasa için çalışıyoruz. Elimizi taşın altına koyuyoruz. Ayrıca Mesleki Yeterlilik Kurumu kuruldu. İçinde TÜRSAB var. Artık kafana göre adam alamayacaksın. Bu konuda da çalışıyoruz.”

Ulusoy’dan acentalara birleşme çağrısı

Pekçok bölgesel yürütme kurulunda kan değişikliği yaptıklarını anlatan Başaran Ulusoy, meslektaşlarından kırgınlıkları kenara bırakmalarını istedi. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun çok ağır yükümlülükler getirdiğini anlatan Ulusoy, Artık maliye şirketlerimizin ortağı gibi olacak. İşler artık herkes için zorlaşacak. Bu yüzden her zaman dediğim gibi; ya fiyatta anlaşın ya da birleşin, ortak olun. Bizim derdimiz seçim değil geçim. Bu nedenle seçim yapmayalım. Yasamız değişene kadar sizden yetki istiyorum. Tüm değişiklikleri yapacağım. Kuşadası BYK’da da değişim olacak” dedi ve oylama yaptı. Acentacılar oybirliği ile Ulusoy’a yetki verdi.

Limanla ilgili önemli çalışmalarımız var

Kuşadası kruvaziyer limanı ile ilgili baştan beri söylediklerini hatırlatan Başaran Ulusoy, limanı Kuşadası’nın alması gerektiğini, ama bunun becerilemediğini söyledi. Kuşadası limanının hem ilçe hem de ülke açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Ulusoy, kasım ayına kadar çalışmalarını tamamlayarak, limanla ilgili çok önemli açıklamalarda bulunacaklarını söyledi. İzmir limanının da önemli olduğunu anlatan Ulusoy, 4 temmuz tarihinde İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın da katılacağı bir kruvaziyer toplantısı yapılacağını açıkladı.

Başaran Ulusoy’un ardından söz alan KOMER Genel Müdürü Cemil Baykal ise kongre merkezi ile ilgi teknik bilgiler verdi. Akustik konusunu Türkiye’deki en uzman üniversitelerle ortaklaşa çalıştıklarını anlatan Baykal, “Yangın projemiz uluslararası standartlarda. Tüm çevre ve ağaçlandırmayı Orman Bakanlığımız karşılayacak. Kongre merkezimizin önünde 10 bin kişilik konser meydanımız var. Aynı anda 6 bin kişinin yemek yiyebildiği kongre merkezimizde ileri teknoloji kullanıldı” dedi. Baykal’ın açıklamalarının ardından yenen öğle yemeğinden sonra Başaran Ulusoy ve acentacılar kongre merkezini gezdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png