Kuşadası Setur Marina’da bulunan kulüp ofisi önünde bir kutlama etkinliği gerçekleştiren Kuşadası Yat Kulübü, düzenlenen kokteylin ardından KAYK isimli teknenin açılış kurdelası Kulüp Başkanı Başkan Gökhan Aydın ile beraber Liman Başkanı Yaşar Karabacak ve Amatör Denzicilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Behzat Kumbasar tarafından kesildi.
Geçen yıl kurulan Kuşadası Yat Kulübü, kurucu 7 üye ile başladığı amatör denizciliği ve yelkenciliği sevdirme ve yaygınlaştırma yolculuğuna, bugün 40 üye ile hız kesmeden devam ediyor.
Etkinlikte konuşan Kuşadası Yelken Kulübü Başkanı Gökhan Aydın, kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleştirdiği toplu yelken seyirleri, katıldığı yelken yarışları, üyeleri arasındaki dostluğu güçlendirmeye yönelik sosyal aktiviteleri ile amatör denizcilik, yelken sporu ve doğayı koruma bilincini yaygınlaştırmayı amaç edindiklerini açıkladı. Gökhan Aydın şunları söyledi: “Bugün kulübümüzün önemli kilometre taşlarından birisi olacak. Çünkü bugün kulübümüzün öz malı olan teknemiz KAYK hizmete giriyor. 11,5 metre boyunda, 3 kabinli ve tam donanımlı, 2006 model bir yelkenli yat olan KAYK, hem denizcilik ve yelken eğitiminde kullanılacak hem de belirlenen haftalarda üyelerimizin kullanımına tahsis edilecektir. Bu anlamda kulüp çatısı altında yat paylaşımı gerçekleştiren ilk spor kulübü olmanın da gururunu yaşıyoruz”
Kuşadası Yat Kulübünün kurulduğu yıl Amatör Denizcilik Federasyonu’na üye olduğunu hatırlatan Gökhan Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Teknemizin alınması ile birlikte yat yelkenciliği sınıfındaki faaliyetlerimizin daha da hız kazanabilmesi için en kısa zamanda Türkiye Yelken Federasyonu’na üyelik başvurusunda bulunacağız. Tüm dostlarımızı kulübümüzle ve yelkencilikle tanışmaya davet ediyoruz”