Turizm haftası kapsamında Kuşadası'nda gerçekleştirilen halk oyunları ve dans şöleninde sahne alan Kuşadası’ndaki folklor ve dans ekipleri ile konuk Bulgar müzik ekipleri, Kuşadalılar ile yerli ve yabancı tatilcilere dans gösterileri sundu.

Turizm haftası etkinlikleri içerisinde Kuşadası Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda düzenlenen dans şöleni, Kuşadası Folklor Araştırma Derneği(KUFAD)'nin dans gösterisi ile başladı. Karadeniz yöresi gösterisi yapan KUFAD ekibinin üyeleri izleyenlerden tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra sahneye Bulgaristan’ın Burgaz kentinden gelen şarkı grupları sahne aldı. Bulgar Grup Morski Zvutsi, Grup Lolklorno ve Grup Harmonia tarafından söylenen halk ve pop şarkıları büyük ilgiyle izlendi. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen dans ve müzik şölenine Kuşadalılar ve yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.

ETKİNLİKLER 1 HAFTA SÜRECEK

Bu arada, Kuşadası'ndaki turizm haftası etkinlikleri 22 Nisan tarihine kadar sürecek. Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Aşçılar Derneği ile çeşitli okulların katkılarıyla gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında her gün öğrenciler için tarihi ve ören yerlerine gezi gerçekleştirilecek ve İbramaki Sanat Galerisi’nde turizm temalı filmler gösterime sokulacak. 17 Nisan Salı günü ünlü yazar Sadık Yemni son kitabı "Kuşadası'ndan Sevgilerle" için düzenlenen imza gününde hayranlarıyla buluşacak. 18 Nisan Çarşamba günü ise Kuşadası Belediyesi ve Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından belediye turban tesislerinde geleneksel Yemek Festivali yapılacak. Festival kapsamında ayrıca yöresel ev yemekleri yarışması düzenlenecek.
Turizm Haftası etkinlikleri sırasında ayrıca, 19 Nisan Saat: 14.00’de Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası kampüsü toplantı salonunda 2011 Türk Turizminin Değerlendirilmesi ve 2012 Yılından Beklentiler konulu sempozyum, 20 Nisan Saat: 17.00’de Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde barmenler Yarışması, 21 Nisan Saat: 16.00’da ise İbramaki Sanat Galerisi’nde Üniversite öğrencileri ile Turizm üzerine beyin fırtınası gerçekleşecek. Ayrıca Tanıtma Genel Müdürlüğü, Roma Kültür Müşavirliği ve Kuşadası Belediyesi işbirliği sonucu İtalya'dan gelecek olan Medya mensuplarına Kuşadası'nın turistik, tarihi ve kültürel alanları tanıtılacak.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg