Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası"nın yurt için ve yurt dışında etkin şekilde tanıtılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yurt dışında Londra"da gerçekleştirilen katılımın ardından, Kuşadası Belediyesi bu kez İzmir"de düzenlenen Travel Turkey Fuarı"na çıkartma yaptı. Travel Turkey"in açılışığını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın da ziyaret ettiği Kuşadası standı, İzmir"deki Travel Turkey Fuarı"nın yıldızı oldu.
İZFAŞ, Hannover - Messe International İstanbul ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen Travel Turkey İzmir 2010 - Turizm Fuar ve Konferansı kapılarını açtı. Bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslar arası İzmir Travel Turkey Turizm Fuarı büyük ilgi görüyor. Fuarda, Türkiye"nin çeşitli il ve ilçelerinin yanı sıra Tunus, Suriye, Hırvatistan, Yunanistan, Güney Afrika, Etiyopya, Almanya, Kosova, Makedonya, Irak, İtalya, Ürdün, Mısır ve İngiltere'den temsilciler açılışta yer aldı. 12 Aralıkta sona erecek Travel Turkey İzmir'e 20 ülkeden 500 üzerinde şirket katılıyor.
Kuşadası"nın turizm alanında etkin şekilde tanıtım için yurtiçi ve yurtdışı tanıtım programlarına devam eden Kuşadası Belediyesi, bu amaçla İzmir"de de standa açtı. Kuşadası"nın yenilenen yüzünün tema olarak işlendiği stand, yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün yanı sıra siyasi parti ve meslek odaları temsilcileri, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da Kuşadası standını ziyaret ederek, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile görüştü.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuşadası standını ziyareti sırasında Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından karşılandı ve Kuşadası"nın tanıtım çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bakan Günay, tanıtım alanında son iki yıldır önemli çalışmalar yapan Başkan Altungün"e başarılı ve etkin çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Bu arada, Kuşadası standını ziyaret eden konuklarla tek tek ilgilenen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, daha sonra hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler onuruna kokteyl verdi. İzdiham yaşanan kokteyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, KUGİAD Başkanı Tufan Asrav, çeşitli il ve ilçelerin belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ticaret odası yöneticileri ile Kuşadası"ndan gelen çok sayıda otel ve seyahat acentelerinin sahipleri ve yöneticileri katıldı.
Travel Turkey Fuarı"nın en çok ilgi gören standı olan Kuşadası standında verilen kokteylin büyük ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Kuşadası"nın turizmin yeniden parlayan yıldızı olması için göreve geldiğimiz günden beri etkin tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Tanıtım alanında yaşanan eksikliği gidermek için yaptığımız çalışmaları sürdürmekte kararlıyız. Yurt içi ve yurt dışında yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla önemli başarılar elde ettik. Londra ve Cannes ile başlattığımız ve İzmir"de sürdürdüğümüz tanıtım çalışmalarını aksatmadan yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda sürdürmeye devam edeceğiz. Standı ziyaret eden ve kokteylimize katılan tüm turizmcilere ve konuklara teşekkür ediyorum “ dedi.