Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, odanın gösterdiği gelişimle her geçen gün Kuşadası ticaret hayatına biraz daha canlılık kazandırdığını ifade etti. 
     Fiziki yetersizlikler nedeniyle 2009 yılına kadar ilçenin ticari hayatına yeterince katkıda bulunamayan Kuşadası Ticaret Odası'nın, 2009 yılında hizmete giren yeni hizmet binasında çok daha etkin çalışmalara imza attığını belirten Akdoğan, yatırımlarla 2005-2011 yılları arasında odanın demirbaş, iştirak ve taşınmazları ile mal varlığı büyüklüğünün de yaklaşık yüzde 200 artarak 4 milyon liraya ulaştığını kaydetti. 
     Akdoğan, oda olarak ticaretin gelişmesi için 2005 yılından bugüne kadar yurt dışında yılda ortalama 8 turizm fuarına katıldıklarını, turistlerle ilişkiler bakımında Türkçe İngilizce yabancılar rehberi hazırlatıldığını dile getirdi. 
     Ayrıca çeşitli konularda bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini anlatan Akdoğan ilçedeki endüstri meslek lisesi bünyesinde denizcilik bölümünün açılmasına da katkı sağlandığını ifade etti.