Oda binasında düzenlenen törende ayrıca 2010 yılı vergilendirme döneminde Kuşadası’nda dereceye giren vergi rekortmenlerine de teşekkür plaketleri verildi. Törene Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Vergi Dairesi Müdürü Mesut Yılmaz, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün’ün yanı sıra vergi rekortmenleri ve oda üyeleri katıldı.

2010 yılı mali yılı en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen üyelere plaket ve teşekkür belgesi verilen törende, ayrıca Kuşadası’nın ekonomi ve kültür hayatına sağladığı katkılardan dolayı Oleatrium Zeytinyağı Müzesi’nin kurucusu Gürsel Tonbul ile Sealight ve Charisma Oteller ile Kongre Merkezi’ni kuran KOMER A.Ş. isimli şirketlere özel teşekkür plaketleri verildi.
Düzenlenen kokteyl ile başlayan etkinlikte ilk olarak Kuşadası Ticaret Odası’nın 19. doğum günü, odanın yayın organı Güvercin Dergisinin ise ikinci doğum günü olması nedeniyle hazırlanan pasta kesildi. Doğum günü pastasını Aydın Valisi Kerem Al, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve oda yönetim kurulu üyeleri birlikte kesti.
Daha sonra konferans salonuna geçen davetliler için Kuşadası Ticaret Odası’nı tanıtan bir barkovizyon gösterisi sunumu gerçekleştirilirken, sunumun ardından Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan açılış konuşması yaptı. 1992 yılında kurulan Kuşadası Ticaret Odası’nı bugünlere getiren tüm yöneticilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında vergi rekortmeni üyelere teşekkür eden Serdar Akdoğan, ticaretinin yüzde 95’i turizme dayalı olan Kuşadası’nın vergi konusunda Aydın’daki en önemli ilçe olduğunu söyledi. Vergi rekortmenlerinin yanı sıra Kuşadası’nın ekonomik ve kültürel hayatına katkı yapan, yeni turizm işletmeleri açarak istihdam yaratan üyelere özel teşekkür plaketleri verileceğini açıklayan Akdoğan, oda ile üyeler arasındaki iletişim açısından Güvercin Dergisinin de önemli bir işlev üstlendiğini sözlerine ekledi.
Daha sonra kürsüye gelen Aydın Vergi Dairesi Müdürü Mesut Yılmaz ise verginin devlet olmanın gereklerinden biri olduğunun altını çizerek, devletin ancak topladığı vergilerle vatandaşlara hizmet sağlayabileceğini söyledi. Yılmaz, “Kayıt dışı ekonomi ile mücadele konusunda önemli bir mesafe alındı. Sadece vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Bizim mükelleflerden beklentimiz, kayıt dışından kaçınmaları ve kazançlarını vergilendirmeleridir” dedi.
Bir zamanlar küçük bir balıkçı kasabasıyken turizm ile tanışan Kuşadası’nda ticaret hacminin genişlemesiyle birlikte bir oda ihtiyacı doğduğunu kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de konuşmasında meslek kuruluşları ve odaların ilçe sorunlarına daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. Kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çeken Altungün,vergi rekortmenlerini kutladı.
Kuşadası Ticaret Odası’nın on dokuzuncu, Güvercinada dergisinin ise ikinci doğum gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Aydın Valisi Kerem Al ise kısa konuşmasında 2010 mali yılında Kuşadası’nda dereceye giren vergi rekortmenlerini kutladı.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde ise teşekkür plaketlerini Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Vergi Dairesi Müdürü Mesut Yılmaz, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün verdi.
Kuşadası’nda ilk ona giren kurumlar vergisi rekortmenleri sırasıyla şöyle: Diana Turizm Otelcilik ve San. A.Ş., Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş, Esen Turizm İşletmeciliği ve Tic. Ltd. Şti, Denizışığı Otelcilik ve Tic. Ltd. Şti, Akdeniz Turizm Seyahat A.Ş., Kuştur Turizm Endüstri A.Ş, Adagöz Özel Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti, Yılmazlar Yapı Market Ltd. Şti, 2000 Motorlu Taşıtlar A.Ş ve Özerson Organik Tarım Ltd. Şti.
Kuşadası’nda ilk ona giren gelir vergisi rekortmenleri ise sırasıyla şöyle: Tuncay Tokay, Osman Akgör, Gürsel Tonbul, Ömer Taylan Sağnak, Ümit Vardar, Faik Dülger, Yılmaz Dülger, Yüksel Dülger, Hüseyin Şaban Gürbüz ve Hikmet Bayrak.

37.20111115144924.jpg

36.20111115144937.jpg

35.20111115144946.jpg

34.20111115144959.jpg