Torpilli bir kadını işe almadığı gerekçesiyle kapatıldığı öne sürülen Türk Hava Kurumu Kuşadası Şubesi’nin eski yöneticileri bir basın açıklaması düzenleyerek, Genel Başkan Osman Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bilindiği gibi, Fatma Özen isimli torpilli bir kadını genel merkezin isteğine rağmen işe almamakta direndikleri gerekçesiyle Türk Hava Kurumu’nun Kuşadası şube yönetimi görevden alınmış ve şube de kapatılmıştı. Fatma Özen’i işe alan ancak kısa sürede ters düşen THK Selçuk Şubesinin Şaban Özlü başkanlığındaki yönetimi de görevden alınmış ve şube kapatılmıştı. Olayın banısa yansıması üzerine ise THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, bir açıklama yaparak iki şubenin yönetimlerini suçlamış ve “Bazı iddialar var, söyleyemem” şeklinde açıklama yapmıştı.
Bu gelişmeler üzerine durumun düzeltilmesi için üç hafta bekleyen THK Kuşadası Şubesinin eski yönetimi Atınç Otel’de bir basın toplantısı düzenleyerek, Genel Başkan Osman Yıldırım ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kapatılan Kuşadası şubesinin başkanı Orhan Öner ile yönetim kurulu üyeleri Haydar Tanık, Ali Erdem, Mehmet Bademci, Mustafa Aybar ve Levent Demir’in katıldığı basın toplantısında ilk olarak, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın gazetelere yansıyan açıklamasının talihsizlik olduğu vurgulandı.
Daha sonra kapatılan Kuşadası Şubesinin başkanı Orhan Öner tarafından okunan ortak basın açıklamasında, Kuşadası ve Selçuk şubelerinin genel başkanın söylediği gibi disiplin kurulu kararıyla kapatılmadığı kaydedilerek, genel merkez talimatlarını uygulamamak ile ilgili
tüzüğün 20/c maddesine göre kapatıldığı ifade edildi. Orhan Öner’in okuduğu basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Genel Başkan Osman Yıldırım, şubemizin disiplin kurulu kararıyla kapatıldığını beyan etmektedir. Tüzük gereği disiplin kurulunun şube kapatma yetkisi yoktur. Disiplin kurulu 15 Şubat 2011 tarihinde ilk toplantısını yapıp çalışmalarına başlayacakken, MYK ilk toplantıyı dahi beklemeden 7 Şubat 2011 tarihinde şubemizi kapatma kararı vermiştir. Osman Yıldırım’ın kendisine neyi yakıştırdığı kişisel tercihidir. Ancak THK Genel Başkanına yakışmayan beyanlarını düzeltmeye, şaibe üretmek yerine, varsa iddialar üzerinde gereğini yapmaya çağırıyoruz. Şubemizi geçmiş yıllar da dahil didik didik inceleyen ve inceleme sonucunda çalışmalarımızdan takdirle bahseden THK müfettişlerini ve teftiş kurulu başkanını açıklamaya çağırıyoruz. Konunun tamamına hakim olan, o zamanki insan kaynakları daire başkanı sayın Salim Kaya'yı ve merkez yürütme kurulu üyelerini bildiklerini açıklamak ve gerekeni yapmak için göreve çağırıyoruz.”
Genel merkez tarafından kendilerinden istenen savunmaları yazılı olarak ilettiklerinin altını çizen Orhan Öner, mevcut sözleşmeli saymanlarına 295 lira ödediklerini, genel merkez tarafından dayatılan bayanın işe alınması durumunda şubenin üzerine 20 bin liralık bir yük bineceğini ve şubenin zarar edeceğini genel merkeze ilettiklerini, ancak ısrarla işe alma konusunda baskı ile karşılaştıklarını söyledi. Görevden alınmalarının tek nedeninin söz konusu kişiyi işe almamak olduğunu vurgulayan Orhan Öner, “Biz kabul etmedik, ancak Selçuk şubesi önce söz konusu kişiyi işe aldı. Ancak hiçbir yeterliliği olmayan bu kişi ile Selçuk şube başkanı arasında çelişki çıktı ve daha sonra Selçuk şube yönetimi de görevden alınarak, şube kapatıldı. Yaşanan süreçte bizim tek amacımız kurumun zarar etmesini önlemekti. Bu yüzden genel başkanın baskısına karşı dik durduk” dedi.
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ı bildiklerini açıklamaya davet eden THK Kuşadası Şubesinin eski yönetim kurulu üyesi Haydar Tanık ise tek amaçlarının Genel Başkan Osman Yıldırım tarafından isimleri etrafında oluşturulmak istenen şaibeye karşı çıkmak olduğunu belirterek, “Bizler Kuşadası’nda siyasetle uğraşan, uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında mücadele veren insanlarız. Torpilli bir kadını işe almadık ve kurumun zarar etmesine izin vermedik diye görevden alındık, üstelik genel başkan tarafından suçlandık. Biz de isimlerimizi temize çıkarmak için dava açmaya karar verdik. Bugün Cumhuriyet Savcılığına giderek Genel Başkan Osman Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Gerçeklerin ancak hukuk yoluyla ortaya çıkabileceğine inanıyoruz” dedi.