Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2 Temmuz anma etkinliğinde Arif Sağ, Emre Saltık ve Güler Duman ücretsiz halk konseri verdi. Yaklaşık 4 bin kişinin doldurduğu Özer Türk Stadyumu’nun tribünlerinde zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün: “Sivas’ta yakılan canlarımızı unutmadık, hiçbir zaman unutturmayacağız “ dedi.
Arif Sağ, Emre Saltık ve Güler Duman ile yerel sanatçı Ceren Demirok’un sahne aldığı etkinliği izlemek için gelen 4 bini aşkın Kuşadalı, Özer Türk Stadı’nın tribünlerini doldurdu. CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in yanı sıra çok sayıda davetlinin de katılımıyla gerçekleşen gece saat 21.00’de başladı, gece saat 01.00’de son buldu. Etkinlik boyunca yapılan hüzün dolu konuşmalar ve Sivas olayı üzerine yakılan türküler, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Anma etkinliği yerel sanatçı Ceren Demirok’un konseriyle başladı. Ardından ise sırasıyla Emre Saltuk, Güler Dumar ve son olarak Arif Sağ sahne aldı. Ünlü sanatçı ile birlikte sahneye gelen ve ona anma etkinliğine katkılarından dolayı çiçek veren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yaşananların hiçbir zaman belleklerden silinmeyeceğini belirterek, “Sivas’ta 18 yıl önce yaşananları unutmadık ve hiçbir zaman unutturmayacağız” dedi. Başkan Altungün’e 2 Temmuz anma etkinliğinin gerçekleştirilmesinden dolayı Hacıbektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi tarafından teşekkür çiçeği verildi.Belediye Başkanı Altungün’ün büyük alkış alan konuşmasının ardından bir saat süreyle konser veren ve ayakta alkışlanan Arif Sağ, son bölümde Güler Dumar ve Emre Saltık’ı yeniden sahneye davet etti. Üç ünlü türkücü anma etkinliğinin son bölümünde birlikte türküler okuyarak, anma etkinliğini tamamladı.

05.20110703092637.jpg

03.20110703092646.jpg