Vatandaşla ve üreticilerle bir araya gelip sorunları birinci ağızdan dinlemek amacıyla Meclis tatile girdiği günden bu yana ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Kuşadası Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.

Sanayicinin genel sorunlarının yanında Kuşadası Sanayi sitesinin özel sorunlarından söz eden Kuşadası Sanayi Sitesi Başkanı Azmi Tabak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaşanan sorunlar hakkında da Milletvekili Erdem’e bilgi verdi.

Tabak, çözümünü istedikleri sorunları 7 madde halinde sıralayan Başkan Azmi Tabak, ilk sorun olarak sürekli kazalara neden Sanayi Sitesi Kavşağı’nın düzenlenmesini istedi. Sanayi sitesi sosyal tesislerinin yıkılıp yeniden yapılması için ilgili kurumlardan destek beklediklerini ifade eden Tabak, Milletvekili Erdem’den; Sosyal tesislerde bulunan çıraklık eğitim merkezinin taşınması, mevcut su şebekesinin yenilenmesi, sanayideki elektrik şebekesinin yeraltına alınması isteyerek “Belediyemiz katı atık ücreti adı altında yıllık işletme başına 290 TL almaktadır.. Bu rakamın makul bir seviyeye çekilmesini istiyoruz. Sanayi sitemizde bölünmüş dükkanlarımız bulunmaktadır. Vergi dairesi kayıtları vardır, .katı atık ücretleri ilan reklam vergileri ve çevre temizlik vergilerini belediyeye ödemektedirler fakat işyeri açılış ruhsatlarını alamamaktadırlar. Sanayi sitemizde atıl vaziyette bulunan hurda araçlar çevre ve görüntü kirliliği oluşturmakta ve yangınlara sebebiyet vererek tehlikeli durumlara yol açmaktadır. Gerek kaymakamlık gerekse belediyemiz ile yaptığımız görüşmelerden sonuç alamadık” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png