Kuşadası’na yerleşen yabancılar öncülüğünde kurulan ve Kuşadası Kartalları ismini taşıyan Rugby Kulübü’nün kuruluşunun 4. yılı nedeniyle yemekli bir gece düzenlendi.
Kuşadası Kartalları Rugby Kulübü’nün 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir Restaurant’ta gerçekleştirilen yemekli geceye Kuşadası Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ve Türkiye Rugby Federasyonu Sorumlusu Nail Doherty ile birlikte ev satın alarak Kuşadası’na yerleşen rugby tutkunu yabancılar ve rugby kulübü üyeleri katıldı.
Kuşadası Kartalları Rugby Kulübü Başkanı Kieran Gormly ise yaptığı konuşmada son dönemde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Rugby Kulübü’nün kuruluşu nedeniyle artık geleneksel olarak gerçekleştirdikleri toplantıda rugby sporunun Kuşadası’na tanıtımını yaptıklarını ve aynı zamanda da ev satın alarak Kuşadası’na yerleşen yabancıların bir araya gelip, kaynaştığını anlatan Kuşadası Kartalları Rugby Kulübü Başkanı Kieran, “Rugby sporunun Kuşadası’nda gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz, Hakemlik, Koçluk, Oyunculuk gibi seminerler düzenliyoruz. Kuşadası’nda bulunan rugby takımında oynayan oyuncularımıza İrlanda ve diğer ülkelerde edindiğimiz 30 yıllık tecrübeleri aktarıyoruz. Türk Rugby Milli Takımının oluşmasını sağlamak ve milli takıma oyuncu yetiştirmek esas hedefimiz. 7-a side in olimpiyatları 2016 yılında yapılacak. 2013 de bu rugby oyununun da içinde olacağı Akdeniz Olimpiyatları yapılacak. Bu nedenle takımımızı Akdeniz Olimpiyatlarına hazırlıyoruz “ dedi.
Daha sonra konuşan Rugby Hakemi Brian Morrissey ise “Önümüzdeki Kasım ayında Rhodos Collosus takımı ile Türkiye’den Mete Üniversitesi Rugby oyuncuları Türkiye’de ilk defa Kuşadası’nda maç yapacaklar, Türkiye’de ilk defa yapılması ve bu organizasyonun içinde bulunmamız bizim için bir onur. Ben organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Spor’a verdikleri önemden ve sağladıkları katkılardan dolayı Kuşadası Belediyesi’ne ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Bu arada, Rugby Hakemi Brian Morrissey Rubgy yemek sonunda Kuşadası Belediyesi Kültür Turizm Tanıtma Komisyon Başkanı Murat Saraç'a rugby topu hediye etti. Törende konuşan Saraç, Rugby sporunun Kuşadası’nda gelişmesinin Kuşadası’nın yurt dışı tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.