Kuşadası’nda faaliyet gösteren seyahat acentaları ile bir araya gelen Başkonsolos Lotreanu, Kuşadası’na gelecek Romen turistler açısından sorunsuz bir sezon için yaşanması için alınacak önlemleri görüştü.
12 seyahat acentası temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar, bu yıl üçüncü kez düzenlenen toplantıların hem bölgeye gelen Romen turistler hem de turizmciler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ve önceki yıllarda yaşanan sorunlara çözüm aradıklarını kaydeden Bülent İlbahar, “Bu yıl yüzde 20’ye yakın artış yaşanan Romanya pazarından Kuşadası bölgesine gelecek turist sayısında patlama yaşayacağız. Yaptığımız toplantı ile gelecek Romanyalı turistlerin huzurlu, güvenli ve sorunsuz bir tatil yaşamalarına zemin hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
Her yıl olduğu gibi önceden inisiyatif alarak, sezon içerisinde yaşanabilecek sorunlara karşı önlem almak için seyahat acentaları ile bir araya geldiklerini açıklayan Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin Lotreanu ise özellikle sağlık, sigorta ve adli sorunlarla ilgili önlem almak istediklerini söyledi. Konsoloslukta oluşturdukları veri tabanına göre, Kuşadası’nın kendileri açısından ön önemli bölge olduğunu vurgulayan Lotreanu, “2009 yılında başlattığımız işbirliği çerçevesinde bölgeden çok büyük destek görüyoruz. Özellikle TÜRSAB ve seyahat acentaları her türlü sorunda çok yardımcı oluyor. Amacımız Romanya’dan Kuşadası bölgesine gelen turistlerin rahat bir tatil geçirmelerini sağlamak” dedi.