Gece 03.30 ile 04.30 saatleri arasında gerçekleşen olayda 2 otomobil, 1 kamyonet ve bir motosiklet yakıldı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kuşadası’nın İkiçeşmelik Mahallesi ile çevre yolu üzerinde meydana gelen kundaklama olayında, bir kamyonet, iki otomobil ve bir motosiklet kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silgeçlerine dolanan naylonların yakılması suretiyle kundaklandı. Saat 03.30 sıralarında çevre yolunun üst kısmında kalan İkiçeşmelik Mahallesi’ndeki Aydın Caddesi’nde 07 ALP 79 plakalı Toyota Corolla marka aracı yakan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, saat 03.45 sıralarında da Aydın Caddesi ile kesişen Başak Sokak’ta ise 20 ZN 098 plakalı Peugeot Partner marka aracı yaktılar.
Daha sonra saat 04.00 sıralarında Meşe Sokak’ta bir motosikleti yakan saldırganlar, buradan çevre yolunun Süleyman Demirel Bulvarı kısmına çıkıp, saat 04.30’da ise burada Birlik Nakliyat’a ait 09 SR 963 plakalı Mitsubishi marka kamyoneti kundakladılar. Yanan kamyonetin sahibi Süleyman Akol’un aracında Türk bayrağı asılı olduğu için yakıldığını iddia etmesi dikkat çekti.
Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü de olayın faillerini yakalamak için harekete geçti ve araçları yakılan vatandaşların ifadelerine başvurdu. Öte yandan olayın oluş biçimi eylemcilerin amatör olduğu kanısını güçlendirdi.
 
20111022ay477672_04.jpg