1993 yılından bu yana dünya turizm ve gezi sektörünün en başarılı markalarını ödüllendiren World Travel Awards’da bu yıl da dünyanın dört bir yanından binlerce katılımcı aday gösterildi.
 
Kuşadası Yolcu Limanı (Ege Ports) “Dünyanın Lider Yolcu Limanı”, “Avrupa’nın Lider Yolcu Limanı”, Antalya Yolcu Limanı (Port Akdeniz) “Avrupa’nın Lider Yolcu Limanı”, “Dünyanın Lider Kruvaziyer Destinasyonu”, “Avrupa’nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu”, “Avrupa’nın Lider Destinasyonu”, Bodrum Yolcu Limanı ise “Avrupa’nın Lider Yolcu Limanı”, “Avrupa’nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu” ve “Avrupa’nın Lider Destinasyonu” kategorilerinde aday gösterildi.
 
Türk limanlarının uluslararası cazibesi artıyor
 
Kuşadası, Antalya ve Bodrum limanları, 9 dalda aday gösterilerek, Barselona (İspanya), Marsilya (Fransa), Cenova (İtalya) gibi dünyanın önde gelen limanlarının yanı sıra, Atina (Yunanistan), Dubrovnik (Hırvatistan), Cannes (Fransa) ve Venedik (İtalya) gibi tercih edilen tatil merkezlerine de rakip olduğunu kanıtladı. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin en önemli 3 limanının bu adaylıkları, Türk turizminin ve Global Liman İşletmeleri’nin son yıllardaki rekor yükselişinin de göstergesi oldu.
 
 
Ödüller Online Oylama ile Belirlenecek
 
Seçilen adaylar için online oylama yapılacak ve ödül kazanan isimler belirlenecek. 5 Ağustos 2011 tarihine kadar yapılacak oylama için www.worldtravelawards.com/vote adresinden herkes oy verebilecek.
 
Global Liman İşletmeleri Ödülleri Topluyor
 
Antalya, Bodrum ve Kuşadası limanlarını modernleştirerek ve geliştirerek, Türk turizmine büyük bir katkı sağlayan Global Liman İşletmeleri, bu örnek başarısını birçok ödülle taçlandırdı. ABD’nin Miami şehrinde düzenlenen “Seatrade Cruise Shipping Convention 2011” Fuarı’nda Antalya Limanı, “En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülünü aldı. Ege Ports, Lloyd’s List Türkiye Denizcilik Ödülleri’nde “Yılın Turistik Yolcu Limanı” ödülünün yanı sıra, Uluslararası Kruvaziyer İşletmecileri Birliği tarafından “Dünyanın En Güvenli Limanı” ödülüne de layık görülmüştü.
 
Global Liman İşletmeleri A.Ş. hakkında:
 
Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman) Türkiye’deki ve Akdeniz bölgesindeki ticari ve aynı zamanda kruvaziyer limanlarındaki fırsatları değerlendirmek için kurulmuştur. 
Global Liman İşletmeleri şu anda portföyünde önde gelen üç kruvaziyer ve ticaret limanı işleten Türkiye’deki yegâne liman grubu ve operatörüdür. 2003’ten bu yana, Global Liman grubu her biri güçlü piyasa talebi temelleri ile ayrıcalıklı hinterland erişimi sunan, Türkiye’de stratejik olarak konumlandırılmış limanlardan oluşan bir portföy geliştirdi. Global Liman, 2008’de gelen gemi sayısı bazında kruvaziyer limancılık sektörünün yüzde 57’sini elinde bulundurarak Türkiye’nin en büyük liman operatörüdür.
 
Global Liman çatısı altında bulunan limanlar:
 
Ege Ports 
Kuşadası Yolcu Limanı (“Ege Ports-Kuşadası”) Türkiye'nin Ege kıyılarında yer alan bir kruvaziyer ve feribot yolcu limanıdır. Ege Ports-Kuşadası, antik Yunan ve daha sonra bir Roma şehri olan Efes kenti ve Meryem Ana'nın son yıllarını geçirdiğine inanılan ve Hıristiyanlar için kutsal bir yer olan Meryem Ana Evi gibi benzersiz tarihi yerlere yakın bir konumda bulunmaktadır. 2009 yılında 568.000'den fazla kruvaziyer yolcusu ağırlayan Ege Ports-Kuşadası, gemi seferi bazında 2009 yılında TDM verilerine göre Türkiye'nin birinci ve G.P. Wild International'a göre tüm Akdeniz çanağının on beşinci en çok ziyaret edilen kruvaziyer limanı olmuştur. Global Ports'un Ege Ports-Kuşadası'nda sahip olduğu hisse oranı % 72,5'tir. www.globalports.com.tr
 
 
Port Akdeniz
Antalya Ticari ve Yolcu Limanı (“Port Akdeniz-Antalya”), hem ticari hem de yolcu hizmetlerinin sunulduğu bir limandır. 
Ticari liman operasyonları: Port Akdeniz-Antalya mermer, krom, çimento ve benzeri ticari ürünlerin üretildiği ve maden açısından zengin bir bölge olan Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında yer almaktadır. Port Akdeniz-Antalya'nın kuru yük, dökme yük ve konteyner gemilerine hizmet veren toplam 10 adet rıhtımı bulunmaktadır. Port Akdeniz-Antalya'nın yıllık dökme yük ve genel kargo kapasitesi 5 milyon ton, konteyner kapasitesi ise 400.000 TEU'dur. Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı (“TDM”) verilerine göre 2009 yılında Türkiye'nin deniz limanlarından gerçekleştirilen toplam ihracatının yaklaşık %4,3'ü Port Akdeniz-Antalya'dan yapılmıştır.
 
Yolcu limanı operasyonları: Port Akdeniz-Antalya, 2 adet kruvaziyer gemisi rıhtımı, 250 tekne kapasiteli marinası ve 150 yat kapasiteli kuru havuzu ile bir yolcu limanı olarak da hizmet sunmaktadır. Global Ports Yönetimi, önemli bir uluslararası havalimanı olan Antalya Havalimanı'na ve değerli arkeolojik yapılara olan yakınlığı ile Port Akdeniz-Antalya'yı Akdeniz'in en önemli yolcu limanlarından biri konumuna getirmeyi hedeflemektedir. Global Ports'un, Port Akdeniz-Antalya'da sahip olduğu hisse oranı %100'dür. www.globalports.com.tr
 
Bodrum Yolcu Limanı
Türkiye'nin Ege sahillerindeki Bodrum'da yer alan Bodrum Yolcu Limanı 2008 yılının ikinci çeyreğinde faaliyetlerine başlamış bir kruvaziyer, feribot ve mega-yat limanıdır. Tarihin ilk çağlarında bir Karya balıkçı kasabası olarak kurulan Bodrum, Avrupa'nın en iyi korunmuş Ortaçağ kalelerinden birine sahip olup Türkiye'nin en popüler deniz tatili bölgesidir. Faaliyete geçtiği 2008 yılından sonra hızla süper ve mega yatlar için en popüler uğrak noktalarından biri haline gelen Bodrum Yolcu Limanı ziyaretçilerine su, elektrik ve gümrüksüz yakıt hizmetleri de sunmaktadır. Bodrum Yolcu Limanı ayrıca yabancı askeri gemilere de hizmet vermektedir. Global Ports'un, Bodrum Yolcu Limanı'nda sahip olduğu hisse oranı %60'dır. www.globalports.com.tr 
 
1308641922_antalya_limani.jpg